Досі не можуть вигнати забудовника, який хотів загарбати гектар землі на Ювілейному

3249 0

Ми у соцмережах:

Досі не можуть вигнати забудовника, який хотів загарбати гектар землі на Ювілейному

У 2010 році міськрада Рівного за сприяння управління капітального будівництва віддала в оренду близько гектара землі неподалік Луцького кільця для будівництва 9-поверхового житлового комплексу на три під’їзди.

 Щоправда, київська компанія «Сігірія» забудови так і не розпочала, а ще заборгувала місту орендну плату. В 2021 році рівненське УКБ знову просило у депутатів віддати забудовнику землю в оренду на 10 років, проте депутати були категоричними у своєму рішенні.

Після цього забудовник розкидав по земельній ділянці будівельні блоки, які зареєстрував як нерухомість. Так вони хотіли отримати право на землю, яка належить громаді Рівного.

Як повідомляє обласна прокуратура, господарський суд Рівненської області, а потім і Касаційний господарський суд визнали незаконним та скасували рішення державного реєстратора про державну реєстрацію права власності на спірне майно.

Попри те, що строк договору суборенди земельної ділянки закінчився, товариство не вивезло будматеріали із земельної ділянки, таким чином перешкоджаючи міській раді користуватися своїм майном.

Тому прокуратура знову звернулась до суду. Суд першої інстанції позов прокурора не задоволив, а от Північно-західний апеляційний господарський суд підтримав позицію прокуратури та зобов’язав товариство усунути перешкоди у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою комунальної власності, а також привести її у попередній належний стан шляхом звільнення від будівельних матеріалів.

Реальне виконання судового рішення насамперед покладається на власника земельної ділянки – Рівненську міську раду.

Читайте також по темі: Рівненські депутати відібрали майже гектар у забудовника на Ювілейному, проте допомогли ректору із землею біля пляжу для будівництва трьох висоток

Забудовник видає блоки за нерухомість та судитиметься з Рівним за землю


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також