Рівненські депутати відібрали майже гектар у забудовника на Ювілейному, проте допомогли ректору із землею біля пляжу для будівництва трьох висоток

3215 0

Ми у соцмережах:

Депутатка Олена Хотенко побувала на місці, де стоятимуть три висотки, і закликала міського голову ветувати рішення міськради про дозвіл на забудову

Остання сесія міськради Рівного виявилася щедрою на земельні питання. Але найцікавішими з кількох десятків депутатських рішень виявилися два, які стосуються забудовників. У цих питаннях дві фракції — міського голови Олександра Третяка та секретаря ради Віктора Шакирзяна, що сформували більшість у раді, проявили неабияку згуртованість.

Уже кілька років мешканці будинку на вулиці Соборній, 448 просять віддати їм їхню прибудинкову територію, частина якої опинилася в забудовника. Виявилось, що ще у 2010 році міська рада за сприяння управління капітального будівництва віддала в оренду близько гектара землі неподалік Луцького кільця для будівництва 9-поверхового житлового комплексу на три під’їзди. Щоправда, київська компанія «Сігірія» забудови так і не розпочала, а ще заборгувала місту орендну плату, яку погасили напередодні сесії. УКБ просило міськраду надати дозвіл на продовження оренди земельної ділянки ще на 10 років. Депутати одноголосно відмовилися продовжувати договір оренди земельної ділянки і повернули її у власність міста.

Святослав Стельмащук, член земельної комісії, міський депутат:

— Уже два роки мешканці будинку мають спір із забудовником. Адже земля під будівництво була відведена так, що її частина повністю накладається на цілий під’їзд будинку на вулиці Соборній, 448. До забудовника відійшла і парковка, і місце для розміщення сміттєвих баків сусіднього будинку. Більше того, забудовник вирішив надурити депутатів — як тільки закінчився договір оренди, то бригада розкидала будівельні блоки по земельній ділянці. А Дубенський районний реєстратор зареєстрував їх як об’єкт незавершеного будівництва. Це зробили для того, щоб були підстави говорити, що на цій землі забудовник має якусь нерухомість. Це банальна схема введення депутатів в оману.

А от рішення щодо земельної ділянки на вулиці Чорновола, біля пляжу Басівкутського озера, приймали без обговорень і на користь забудовника — дозволили будівництво, змінивши цільове призначення цієї ділянки.

Колись приватний економіко-гуманітарний університет отримав ділянку для обслуговування басейну, який став його власністю. Але у 2017 році на паркані з’явився будівельний паспорт, у якому йшлося про будівництво на березі Басівкутського озера трьох споруд, які аж надто нагадували багатоповерхівки. Проте далі виритого котловану справа не пішла. Змінилося все, коли забудовники оплатили розробку детального плану забудови правого берега Басів Кута, який тоді представляв архітектор Дмитро Котляров. На плані біля басейну уже значилися три багатоповерхівки.

Оскільки розробник ДПТ разом із своїм бізнес-партнером Павлом Алексєвичем стали депутатами та є вагомими фігурами у фракції «ЄС», то неважко здогадатися, чому це рішення було підтримано. Дружно кнопки «за» натисли депутати з фракцій «Рівне Разом» та «ЄС». Єдиним депутатом, хто не голосував з партії прихильників Петра Порошенка, був Тарас Обоїста.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також