Довічник просився на волю

1948 0

Ми у соцмережах:

Довічник просився на волю

Рівненський апеляційний суд залишив без змін вирок, яким засуджено Олега Гетманчука до довічного позбавлення волі за вбивство рівнянки.

Довічне позбавлення волі — такий вирок почув 32-річний рівнянин Олег Гетманчук, обвинувачений у вчиненні умисного вбивства жінки. І хоча чоловік у 2006 році уже був засуджений за умисне вбивство потерпілої на строк 9 років позбавлення волі, а в 2014 році суд звільнив його достроково, він на шлях виправлення не став.

...  Ця трагічна подія трапилася 23 січня 2016 року в м. Рівне. Чоловік відпочивав з другом у кафе-барі «Альбіон» по вул. Грушевського, де впродовж вечора вживав спиртні напої. Пізніше там познайомився з потерпілою, з якою в подальшому поїхав на таксі в боулінг-клуб «Турбіна», що по вул. Макарова. Близько 04-ої години ночі разом з потерпілою пішов у напрямку поліклініки №3, та перебуваючи в полі у напрямку від перехрестя вулиць Макарова та Вербова у Олега виник конфлікт з потерпілою. У зв’язку з відмовою останньої вступити з ним у статевий зв’язок нетверезий чоловік наніс їй не менше трьох ударів кулаками в обличчя, після чого перекрив руками їй органи дихання. Рівнянка померла від механічної асфіксії. Переконавшись, що потерпіла не подає ознак життя, таємно викрав мобільний телефон та гроші, чим заподіяв останній матеріальну шкоду на загальну суму 1872 грн.

29 листопада 2017 року у Рівненському міському суді було оголошено вирок у цьому кримінальному провадженні. Суд визнав Олега винуватим одразу за двома статтями Кримінального кодексу України: п.13 ч.2 ст.115 (умисне вбивство, вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство) та ч.1 ст.185 (крадіжка) і призначив остаточне покарання - довічне позбавлення волі.

У Рівненському апеляційному суді розглядали дві апеляційні скарги: обвинуваченого і його захисника, які переконували суд у необхідності повторного дослідження обставин кримінального провадження. Увагу колегії суддів акцентували на порушеннях, нібито допущених під час досудового розслідування та судового провадження, оскільки дії обвинуваченого були спрямовані виключно на нанесення потерпілій тілесних ушкоджень. Просили вирок місцевого суду змінити, перекваліфікувавши дії обвинуваченого з умисного вбивства - на умисне тяжке тілесне ушкодження.

Прес-служба Рівненського апеляційного суду повідомила РВ, що апеляційні скарги обвинуваченого і захисника залишив без задоволення. Колегія суддів погоджується з висновком місцевого суду про те, що обвинувачений є особою з підвищеним ступенем небезпечності для суспільства і визнає обґрунтованим висновок про необхідність та достатність призначеного обвинуваченому Олегу покарання за вчинений злочин – довічного позбавлення волі. 

Читайте також:  Вийшов — випив — убив… , Може отримати довічне ув'язнення та Убивця сидіти довічно не хоче

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також