Дрифт боїться тільки бити?

2811 1

Ми у соцмережах:

Дрифт боїться тільки бити?

На автомобільній стоянці «Екватора», що на Ювілейному, нарешті тиша. Після того, як на дрифтерів напали молодики з битами, а поліція тільки поспостерігала за погромом, охочих поревіти двигунами на Макарова стало менше.

Дрифтери, нагадаємо, щосуботи з’їжджалися і кілька годин близько півночі демонстрували свої «вміння». Поліція, яку викликали знервовані від безсоння мешканці, нічого вдіяти не могла. 11 серпня власники «Екватора» одразу після закриття ТЦ перекрили в’їзд на стоянку, а на розмову до близько сотні дрифтерів та їхніх шанувальників, які встигли заїхати раніше, вийшли і представники «Екватора», і близько 50 правоохоронців, і майже півтори сотні мешканців мікрорайону. Домовилися, що дрифтувати не будуть, а шукатимуть з владою нове місце для розваг.

Не встигли завершити переговори, як близько 23-ї водій буса «Рено Трафік» почав їздити автостоянкою. Правоохоронці намагалися його зупинити, проте чоловік не реагував ні на гучномовець, ні на проблискові маячки і намагався виїхати з заблокованої патрульними стоянки. Дорогою наїхав на службове авто «Toyota Prius», а потім ще й на т.в.о. начальника обласного управління превентивної діяльності Андрія Шевчука. Старший лейтенант, щоб не потрапити під колеса, схопився за капот і, неначе у голлівудському фільмі, кілька метрів проїхався на бусі. Практично всі поліцейські, які були на парковці, побігли за «Рено». Аби зупинити водія, вибили вікно біля нього, і силою витягнули водія із салону. Пізніше з’ясувалося, що це був 25-річний мешканець Городка.

У момент, коли поліцейські бігали за бусом, на дрифтерів налетіли молодики у балаклавах. Битами вони розтрощили два ВАЗи, які приїхали дрифтувати. Один із дрифтерів намагався втекти зі стоянки — і втаранився в авто патрульних.

У результаті інциденту на Макарова троє патрульних отримали поранення, розбиваючи скло буса, два службових «Пріуси» залишилися з вм’ятинами, двоє дрифтерів — без автомобілів, а молодики у балаклавах, попри десятки поліцейських, покинули стоянку безперешкодно. Подейкували, що у масках були представники Нацкорпусу, але ті свою причетність заперечили. Патрульні ж опісля інциденту заявили, що не відреагували на напад, бо той був миттєвим і вони затримували водія буса. А заодно додали: викликів від дрифтерів на 102 не надходило.

Василь Зелінський, начальник міськвідділу поліції:

У балаклавах були мешканці сусідніх будинків, яких втомила ситуація біля «Екватора». Ми ідентифікували людей, але підозри не оголошено наразі нікому. Триває розслідування по відкритому кримінальному провадженню щодо псування майна. Мешканцю Городка оголошено підозру за фактом опору працівникам поліції. Чи належить він до дрифтерів — ще встановлюємо. Самі дрифтери це заперечують.

Поліція забезпечуватиме дотримання правопорядку біля «Екватора» і реагуватиме на будь-яку протиправну діяльність. Чи буде посилено чергування наступної суботи — визначимо пізніше, залежно від інформації, яку отримуватимемо. Стоянка — не місце для подібних дій. Самі водії наражаються на небезпеку.

Сергій Калашников, представник ГО «Рух — це життя» та рівненських дрифтерів:

— Ми не знаємо, хто ці люди у балаклавах. Але схоже, що це була спланована провокація, щоб навести жах на дрифтерів. Водія «Рено Трафік» ніхто з нас не знає, хоча його звинуватили, що він дрифтував. Дрифт — це керований занос, вантажний бус апріорі не може належати до цього виду спорту. А саме у момент, коли всі полісмени побігли затримувати водія, вискочили хлопці з битами та газовими балончиками. Одне авто вони побили настільки, що ремонт буде коштувати дорожче, ніж сам автомобіль. Вони навіть вискочили на дах і тупцювали. У другому авто принаймні капот вцілів, але усі вікна вибито. Коли водій ВАЗу намагався втекти від нападників, йому в очі пирснули сльозогінний газ — через це він і в’їхав у «Пріус».

Поліція не затримала жодного з нападників, навіть спроб таких не було. Хоча постраждали і люди, і авто, які не були причетними до дрифту. Наприклад, автомобіль одного з відвідувачів «Турбіни». Зате поліція перешкоджала покинути стоянку іншим водіям, заявляючи, що там ДТП.

Наступної суботи, за попередньою інформацією, в’їзд на стоянку «Екватора» буде закритим, тому ми не будемо туди їхати. Вестимемо переговори з владою, щоб вирішити проблему, адже наразі у нас немає альтернативи. На нашу думку, є два місця, де б ми могли проводити тренування, не заважаючи нікому: на парковці ПАТ «Рівнеазот» та на території аеропорту. Останній виставив зависоку ціну для нас. Вона цілком нормальна, якщо йдеться про комерційний захід, де беруть гроші на вході, але не для щотижневих тренувань автолюбителів. З керівництвом «Рівнеазоту» у нас немає зв’язку. Без сприяння влади будь-які переговори будуть безуспішними. Зі свого боку, ми готові забезпечити усі потрібні заходи безпеки під час тренувань.

Читайте також: Дрифтери знову завадили рівнянам спати | Інцидент між патрульними, дрифтером та глядачами розслідуватиме поліція | То автоспортсмени чи «індіанці на конях»? | Буремна ніч на «Екваторі»: проти дрифтерів вийшли чоловіки з битами і у балаклавах | Біля «Екватора» водій під час затримання провіз поліцейського на капоті (ВІДЕО) | Затримано двох дрифтерів, постраждало троє поліцейських | Керівник Нацкорпусу обізвав на міськвиконкомі Ніну Скибу через дрифтерів

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також