Дубенчанин знайшов у дідовій іконі захований за СССР герб України

3774 0

Ми у соцмережах:

Дубенчанин знайшов у дідовій іконі захований за СССР герб України

Житель села Стара Миколаївка Дубенського району на ім’я Микола (прізвище не вказується), прибираючи в себе вдома і витираючи пил з ікони, знайшов захований в ній тризуб. Колись туди його помістив його дідусь-патріот.

 Детелі розповідаються в Блозі «Знай більше».

Про це розповів його односелець – Анатолій Василюк:

-Зараз тризуб знаходиться в нашому селі. Позаминулого року Микола розказав мені про свою знахідку. В нього дід був в другій половині сорокових років фінагентом в селі. Ця ікона належала дідові і той боячись сховав тризуб в іконі. Дід загинув в кінці сорокових років при невияснених обставинах. Вже в двохтисячних роках Микола чистив від пилу ікону зсередини і натрапив на цю унікальну знахідку. Ззаду в іконі був фрагмент газети датований 1947- м роком. Як бачимо, у ті часи страшного червоного терору люди вірили в Україну й ховали державні символи до "кращих часів.

Микола пообіцяв, що віддасть цей тризуб мені тоді, коли ми організуємо краєзнавчий музей, який справді скоро відкриє двері для мешканців нашого краю, - розповідає місцевий краєзнавець, дослідник Анатолій Василюк.

Весь час радянської доби ця ікона висіла в світлиці на стіні. Після виявлення знахідки вона і далі там… , як оберіг для сучасників та родини дідуся, котрий так чекав на вільну Україну.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також