Дубно продає танк «Йосип Сталін»

4135 0

Ми у соцмережах:

Дубно продає танк «Йосип Сталін»

На виїзді з Дубна біля траси Київ-Чоп все ще стоїть танк марки ІС, названої на честь диктатора Йосипа Сталіна. Звісно, що бойова машина уже давно українізована — перефарбована та з українським прапором. Однак депутати міської ради, знаючи її історію, розпорядилися прибрати танк із постаменту. Керівництво Дубна навіть назвало його ціну та хоче виставити танк на продаж.

Василь Антонюк, міський голова Дубна:

Троє наших депутатів проявили ініціативу, щоб прибрати той танк. Адже цей танк уже є пережитком Радянського Союзу. Про це символічно свідчить марка танка — «IС2». Я проти рішення прибрати цей танк не заперечував, але поставив умову, щоб його в подальшому використати. Варіантів є два. По-перше, його продати. Вважаю, що ціна цієї бойової машини складає пів мільйона доларів. Якщо його вдасться продати, то можна буде купити щось взамін, щоб поставити на постамент. Нас цікавить озброєння, яке зараз є в Збройних силах України та дає жару російським оркам. Хочу, щоб люди бачили це озброєння та пишалися своїми військовими. Можливо, це буде бронетранспортер. Я звернувся до Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Сподіваюсь, що він допоможе для Дубна з технікою для постаменту.

Однак це ще не вся техніка радянських часів — на в’їзді до Дубна стоїть на постаменті, здіймаючись ввись, літак. Але його вирішили не чіпати. Табличку із згадкою про пілота Іванова та авіаційний бій над містом у часи Другої світової війни уже прибрали. Тепер літак — це пам’ятник військовій частині, яка базується в Дубні.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також