Дві рівненчанки отримали нагороду “Мама року” (ФОТОРЕПОРТАЖ)

1256 0

Ми у соцмережах:

Дві рівненчанки отримали нагороду “Мама року” (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Напередодні Дня матері у Києві нагородили переможців конкурсу “Мама року”. Це відбулося під час конференції "Мама може", створеної в рамках п’ятої ювілейної національної премії "Мама року" від Лінії магазинів EVA. Переможцями стали 14 мам із 7 міст України.

Обирали переможниць за результатами оцінки експертів та інтернет-голосування у 8-ми номінаціях: “Натхнення”, “Велике серце”, “Сімейний затишок”, “Спорт”, “Успіх”, “Супербабуся”, “Блогер” та “Мій Дім — Моя EVA”. Цьогоріч, організатори конкурсу отримали понад 600 зворушливих та надихаючих історій.

У номінації "Велике серце" та "Спорт" перемогу здобули і наші землячки - Ольга Одейчук та Олена Мельник з міста Березне, що на Рівненщині.

Вона красива, розумна, відважна, а найголовніше - сильна. Її історія не залишить байдужим, напевне, жодного. Заради виховання єдиного сина, Ольга Одейчук покинула улюблену роботу та опанувала зовсім нову професію. За першою освітою жінка - вчитель хімії та біології, працювала в школі. Із народженням сина Ольга покинула роботу та здобула третю освіту - вчитель для слабозорих дітей. Нині жінка очолює громадську організацію та опікується ще 87 дівчатками та хлопчиками.

- 8 років тому на 26 тижні вагітності, вагою у кілограм, у мене народився син. Була щаслива сім'я, у мене був хороший чоловік, який мене дуже любив. Коли у чотири місяці мені сказали, що син незрячий і більше ніколи бачити не буде, я подумала, що це кінець. Кінець кар'єри, кінець життя, що я буду ніким, а тільки нянькою, поводирем для свого сина. Тоді мене підтримав мій покійний чоловік. Він сказав: ми виховуємо нормальну, здорову дитину. Щоб я не бачив, що хтось плаче чи хтось його жаліє. Я навіть тоді уявити не могла, що мій син стане початком нового життя, нових можливостей. Те, що я тут перебуваю, - це завдяки моєму сину. Те, що є громадська організація і ми можемо допомогти іншим дітям, - теж завдяки моєму синові. Ми зараз разом їздимо на тренінги для батьків незрячих дітей, щоб розказати їм як виховувати таких діток, - розповідає Ольга Одейчук.

Зізнається, участь в проекті стала неочікуваною для неї самої. Зворушливу історію Ольги написали її колеги із громадської організації "Особливий кіндер" разом із сином:

- Мені був приємний цей шлях, коли люди писали коментарі, коли вони підтримували, а незнайомі люди йшли по вулиці і казали: ми за вас голосували. Голосувало все місто, у всіх телефонах було наше фото. Настільки щиро нас люди підтримували. Ось це набагато цінніше, аніж ті матеріальні подарунки, які ти можеш отримати, - поділилася Ольга Одейчук.Березнівчанка Олена Мельник виховує 3 синів. Найстаршому — 31, середньому — 28, а найменшому — 12 років. Найменший Ілля і написав розповідь про маму та надіслав на конкурс “Мама року”.

- Моя мама весела, чудова, рідко коли сумує та вміє порадіти за інших. Моя розповідь була про те, як моя мама із самого дитинства почала займатися спортом. Вона займалася волейболом і навіть зараз вся наша сім'я вміє у нього добре грати. Цим я завдячую своїй мамі, тому що вона також записала мене на секцію волейболу, і тепер я можу в нього грати разом із мамою, - поділився Ілля.

Олена Мельник спортом займається з дитинства. Нині вона викладач лісотехнічного коледжу. Два рази на тиждень жінка тренує дівочу команду у коледжі, де працює. А ще — Олена займається аеростретчингом. Перемогу здобула у номінації “Спорт”:

- Я люблю життя і хочу радіти життю. Я стараюся бути оптимісткою і крокувати весело по життю. Цей конкурс дав мені дуже багато позитивних емоцій. Я щаслива, я в захваті. Відчуваю себе Попелюшкою, яка потрапила на казковий бал. Як казала головна героїня фільму “Москва сльозам не вірить”: “Життя починається тільки в 40”. У мене життя почалося в 51, - розповідає Олена.Щорічна премія “Мама року” присвячується успішним, сильним, красивим, дбайливим та талановитим мамам. Саме такими і є 14 переможниць. Кожна історія по-своєму особлива, а головне написана з любов'ю.

- Кожна з вас — успішна, кохана жінка та бізнес-вумен, і звісно, улюблена матуся. І власне, для таких жінок Лінія магазинів «EVA» є найкращою подругою. Ми є найбільшою мережею в Україні, а це понад 800 магазинів і понад 5 з половиною мільйонів власників карток лояльності «EVA». Звісно, 95% з них - жінки. Якраз для них ми працюємо. Коли ми зрозуміли, що 5 мільйонів — це жінки, у нас визріла ідея створити проект “Мама року”. За понад 5 років існування проекту ми зібрали дві тисячі історій. З них нагороджено 61 переможницю. Цього року в нас найбільша подача історій — 635 розповідей. Для себе ми зрозуміли: ми все робимо правильно, - зазначила керівник PR-відділу Лінії магазинів «EVA» Олександра Гнатик.Окрім нагородження переможців, у Києві відбулася щорічна конференція “Мама може”. Вже традиційно захід зібрав чимало успішних, енергійних та яскравих мам. Спікерами заходу стали 8 відомих українських експертів в галузях-шоу-бізнесу, спорту, іміджмейкінгу, особистого розвитку та сімейної психології.

Одна із спікерів — відома акторка та телеведуча “Сніданок. Вихідний”, мама чотирьох чудових діток Валентина Хамайко. Присутнім вона розповіла як відчувати себе наповненою, звідки черпати ресурс для материнства і як не відмовляти собі у бажанні постійно розвиватися , та як, будуючи сім'ю, не втратити себе.

- Я дуже хочу донести до кожної жінки, що будуючи сім'ю, працюючи над своєю родиною, народжуючи дітей, не можна ні в якому разі втрачати себе як особистість. Тому що дуже багато зараз зустрічаю жінок, у віці 40 років і старше, в яких вже діти виросли. А вони, наприклад, витрачали себе на сім'ю і в результаті, вже в дорослому віці, вони себе як особистість втратили. Вони з'єднали себе з сім'єю, і коли діти виростають, вони залишаються мега-одинокими, - каже Валентина Хамайко.

- Дуже часто поява сім'ї сприяє тому, що ми себе починаємо прирівнювати до сім'ї: я це і є сім'я. Так насправді бути не може: я - це я. Я особистіть! Я людина! Я індивідуальна! Я потребую часу, я потребую всього, чого потребують чоловік і діти, а сім'я - це наш спільний проект. Колись, коли ми тільки зустрілись з чоловіком, він порівняв сім'ю з бізнес-проектом. Мене це якось так торкнуло: як можна порівнювати сім'ю із бізнес-проектом? Але насправді це дійсно бізнес-проект над яким мають працювати двоє людей: і чоловік, і жінка. Лише тоді це все відбувається гармонійно, - додала успішна телеведуча та акторка.

Український дизайнер, успішний сім'янин та щасливий батько Андре Тан поділився із присутніми як доглядати за собою, та як маючи сім'ю, не перетворитися на “тьотку”.

- Кожна жінка повинна слідкувати за собою, щоб не перетворитися на “тьотку”. Це перше правило. Друге — над будь-якими стосунками мають працювати двоє: як чоловік, так і дружина. Дуже часто буває так, що жінка працює, а чоловік - ні. Тому всі мають розуміти, що це як у футболі, де кожний виконує свою функцію. Я вважаю, що чоловік повинен завжди балувати свою жінку, захоплюватися нею, оберігати. Хоча б раз в місяць дарувати квіти та запрошувати в кіно. Якщо виконувати такі елементарні правила, тоді, я вважаю, народжуваність у нашій країні буде вищою, а кількість розлучень набагато меншою, - поділився думками Андре Тан.

А ще дизайнер радить: виховуючи дітей, потрібно завжди залишати час на себе. Тому що проблема українських жінок в тому, що зазвичай на себе звалюють занадто багато.

- Потрібно пам'ятати, що перш за все ви - жінка. Зараз багато хто говорить, що чоловіки безхребетні, які лежать на дивані та не хочуть працювати. Так ви самі дозволили своїм чоловікам не працювати, а робите це замість них. Якщо чоловік не хоче працювати, лягайте поруч з ним на диван, і повірте мені, він перший встане і почне працювати, - поділився Андре Тан.

Текст та фото - з сайту "Рівне1".

@

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також