Дві сотні захисних екранів для військових лікарів відправили на Схід України

882 0

Ми у соцмережах:

Фото зі сторінки ФБ громадської організації «Допомога армії – Рівне»

На Схід України відправлено вантаж із двома сотнями захисних екранів для потреб військових лікарів, які виконують завдання в районі ООС. А допомогла їх виготовити українська діаспора в Іспанії.

Як зазначила засновниця благодійної організації в Мадриді «Ланцюжок Добра» Наталя Богацька, Іспанія сама переживає важкі часи у боротьбі з коронавірусом, проте українська діаспора готова допомогти своїм землякам у боротьбі з ним. Для цього спілка українських організацій KRAI оголосили збір коштів для придбання захисного матеріалу та передала їх волонтерам «Допомога армії – Рівне». Ті зі свого боку виготовили та надіслали медичне майно на Донбас. Після прибуття на Схід України захисні екрани буде розподілено між трьома військовими госпіталями, які діють в ООС.

Ці екрани – один з ефективних засобів для захисту від інфекційних захворювань медичного персоналу. До прикладу, в Китаї основа виробу – канцелярські файли, в Португалії їх друкують на 3-D принтерах. Українські волонтери продовжили експерименти та зробили свій тестовий зразок, який пройшов успішні випробування та був запущений на конвеєр у домашніх умовах.

У Рівному їх роблять з підручних засобів. Для цього закуповують великі листи пластику, які розрізають на лазерному станку по лекалах, поролон, нитки, голки, клей та скотч. Пізніше все це зшивають та склеюють.

Собівартість одного щитка – 35 гривень. Проблема в тому, що пластику в Україні наразі немає, тому й пропозиції деяких підприємців в інтернеті майже в десять разів дорожчі.

На сьогодні волонтери вже закрили потреби в захисних екранах Рівненської міської лікарні, центру надання первинної медичної допомоги, всіх сімейних лікарів. Залишилося забезпечити ними обласну лікарню та районні опорні пункти.

Волонтери «Допомога армії – Рівне» на постійному зв’язку з військовими. Саме тому потреба шпиталів у захисних екранах була реалізована одною з перших.

Віктор Шубец, кореспондент АрміяInform


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також