Кабмін бере під контроль ціни на продукти і ліки

1086 0

Ми у соцмережах:

Кабмін бере під контроль ціни на продукти і ліки

Держава зможе контролювати і регулювати ціни на такі продукти, як гречка, цукор, борошно пшеничне, макарони, молоко.

Кабінет Міністрів знову займеться державним регулюванням цін на соціальні продукти, лікарські засоби й медичні вироби, повідомив глава Національної Ради економічного розвитку Олексій Дорошенко у Facebook, повідомляє Korrespondent.net.
"Завтра моніторинг буде поширений на 10 продуктів, 8 фармпрепаратів та 2 медичних товари. Якщо ціна в торгівлі на них планує підвищуватися, то заклад торгівлі через електронну форму зобов'язаний буде повідомляти про це в Держспоживнагляд", - написав Дорошенко.
За його словами, держава буде вивчати причини зростання цін в роздрібних магазинах і аптеках і зможе реагувати на це, якщо ціни будуть необґрунтованими.
Під державне регулювання підпадають гречка, цукор, борошно пшеничне в/с, вітчизняні макарони, молоко 2,5% в плівці, житньо-пшеничний хліб, курячі яйця 1 категорії, курка в тушках, вершкове масло 72,5% і мінеральна вода без газу.

Також держава зможе регулювати продаж медичних масок і рукавичок як засобів індивідуального захисту під час пандемії коронавірусу. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також