Ексначальника Сарненського райвідділу міліції за смертельну ДТП засудили до п`яти з половиною років позбавлення волі

22595 0

Ми у соцмережах:

Ексначальника Сарненського райвідділу міліції за смертельну ДТП засудили до п`яти з половиною років позбавлення волі

Ексначальника Сарненського райвідділу міліції Віталія Сафоніка засуджено до 5 з половиною років позбавлення волі за вчинення ДТП, у якій загинув чоловік.

Погодившись із позицією прокуратури Рівненської області, суд визнав достатніми зібрані органом досудового розслідування докази для винесення обвинувального вироку  стосовно 55-річного жителя м. Вараш, який вчинив дорожньо-транспортну пригоду, внаслідок якої смертельно травмовано пішохода.

У травні 2013 року обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, в темну пору доби, керуючи автомобілем «Шкода Фабіа Класік», під час руху по одній із вулиць м. Сарни перевищив допустиму швидкість та здійснив наїзд на пішохода, який рухався по проїзній частині, внаслідок чого чоловік помер у лікарні. Водій, на той час начальник  районного відділу міліції в області, з місця пригоди зник, залишивши потерпілого у небезпеці.  

Крім того, з метою уникнення відповідальності подано до прокуратури області завідомо неправдиву письмову заяву про викрадення у день вчинення ДТП його автомобіля, на якому скоєно кримінальне правопорушення.

У судовому засіданні свою вину останній не визнав. Однак, прокурором-обвинувачем у суді повністю доведено винуватість особи у порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого; залишення особи в небезпеці; завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину. 

Кузнецовський міський суд 3 лютого визнав ексміліціонера винним та засудив до 5 років і 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом строком на 2 роки. На даний час вирок законної сили ще не набрав, повідомляє пресслужба Рівненської області.

Читайте також: Впізнали полковника на посту та Начальник райвідділу міліції піде на пенсію


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також