Екс-прокурор Боровик заявляє, що прокурорам Генпрокуратури соромно йти до суду

2771 0

Ми у соцмережах:

Екс-прокурор Боровик заявляє, що прокурорам Генпрокуратури соромно йти до суду

Сихівський районний суд Львова досі розглядає кримінальну справу проти екс-заступника прокурора Рівненської області Андрія Боровика та людей, яких затримали разом із ним у 2016 році та звинуватили в організації злочинного угрупування, яке начебто прикривало незаконний видобуток бурштину.

Андрій Боровик провів 11 місяців у СІЗО. Вийшовши, заявив, що подасть до суду на генпрокурора Юрія Луценка та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова – за наклеп про мішки бурштину, які начебто вилучили з його кабінету, та за звинувачення у незаконній діяльності.

Справу проти Андрія Боровика та інших, зокрема сарненського прокурора Вадима Топольського, у 2017 році передали з Києва до Львова. Пан Боровик намагається оскаржити це рішення, аби не їздити до Львова на судові засідання.

Втім, засідання у Верховному суді ніяк не відбудеться – з понад 10 прокурорів у справі ніхто не з’являється до суду, а тому засідання переносять. Останнє мало би бути вчора, 29 жовтня.

- З Генеральної прокуратури до Верховного суду йти 8 хвилин пішки, а ми їздимо по 300, а дехто по 500 км, - зазначив Андрій Боровик у коментарі РВ. -  Моя версія, чому прокурори не приходять: їм - соромно. Бо коли суддя ВСУ ставить питання, потрібно відповідати. А що скажеш, якщо хабара нема, бурштину нема, неуповноважений орган розслідував, затримання незаконне, звинуватили за статтею, яка декриміналізована. І так можна продовжувати далі і далі… Прокурори тягнуть час. Може, думають, з групи виключать, а може, кудись переведуться.

Нагадаємо, що у липні Андрій Боровик потрапив у ДТП і запідозрив, що автопригода могла бути підлаштована.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також