Колишнього військкома з Полісся покарали за хабар від пораненого солдата

355 0

Ми у соцмережах:

Колишнього військкома з Полісся покарали за хабар від пораненого солдата

Рівненський міський суд виніс вирок колишньому військкому Володимиреччини Геннадію Порєчному за вимагання та отримання 7400 доларів хабара від пораненого солдата.

У грудні 2023 року Геннадій Порєчний під час спілкування зі старшим солдатом ЗСУ пообіцяв за 200 доларів вплинути на майора медичної служби, аби той направив його на стаціонарне лікування в терапевтичне відділення військової частини, а пізніше – у психіатричну лікарню села Орлівка.

Після того, як обвинувачений отримав усю суму, він почав вимагати в «клієнта» ще 100 доларів за видачу консультаційного висновку для проходження ВЛК. Відтак, Геннадій Порєчний повторно отримав гроші й запропонував військовослужбовцю за 7000 доларів здійснити вплив на членів ВЛК, аби ті визнали його непридатним до служби в ЗСУ за станом здоров’я. Обвинуваченого зі спільником викрили 5 березня 2024 року під час отримання чергового хабара на території військової частини.

У суді Геннадій Порєчний підписав із прокурором угоду про визнання своєї вини, повідомляє ZAXID.NET.

Суддя Наталія Діонісьєва визнала колишнього військкома винним за ч.2 статті 369-2, ч.2 статті 28, ч.2 сттатті 369-2 Кримінального Кодексу України (вимагання і одержання неправомірної вигоди для третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, за попередньою змовою групою осіб) та призначила 42 500 грн штрафу. Рішення ще можна оскаржити в апеляційному суді.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також