Фахівцям потрібне комфортне місто

1533 0

Ми у соцмережах:

Фахівцям потрібне комфортне місто

Чи не вперше міську владу зацікавила діяльність ІТ-компаній у Рівному. Ініціативу виявив Олексій Муляренко, секретар міськради, запросивши програмістів на каву в один із барів у центрі Рівного.

Тарас Тарасов

Тарас Тарасов
Тарас Тарасов, засновник ІТ-компанії "Joy Rocks": — Найперше, чим може допомогти влада, — це привести місто до належного стану. Програмісти доволі легкі на підйом і звикли до переїздів, але вони ставлять високі умови до комфорту. Середній вік людей, що реалізувалися у цій галузі, 35-40 років, у них вже є сім'я та діти. А значить, у першу чергу вони дивляться, де є хороші дитячі садки, майданчики та школи і чи достатньо їх. У Рівному з цим проблема. Так само потрібне якісне транспортне сполучення, а у нас навіть аеропорт не працює та потяги "Інтерсіті" не зупиняються! У мене вже двоє партнерів звідси поїхало — один в Берлін, інший в Краків, бо там кращі умови. В цьому плані Львів більш привабливе місто для фахівців. Та й знайти підходящий для ІТ-компанії офіс у Рівному нелегко, бо це має бути просторе приміщення без перегородок. Рівне — невеликий ринок для ІТ-бізнесу, тут немає стільки компаній, яким була би постійно потрібна велика кількість програмістів. Але плюси у нашому місті є. Чому на зустріч прийшло так мало "айтішників"? Мабуть тому, що час для зустрічі увечері обрали не дуже зручний, а ми — народ більш цинічний, скептичний і не звикли до такої уваги з боку влади. Олексій Муляренко
Олексій Муляренко
Олексій Муляренко, секретар міської ради Рівного: — Обговорення тривало більш ніж дві години. В результаті більшість учасників зійшлися на тому, що аби ІТ-галузь розвивалася, необхідно працювати в трьох базових напрямах — створити комфортні умови для життя у місті, умови для професійного розвитку молодих спеціалістів та проводити освітню роботу. Головною проблемою є відсутність достатньої кількості кваліфікованих кадрів. Значить, необхідно підвищувати інтерес молоді до ІТ-спеціальностей в навчальних закладах.
Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також