Фірма, що будувала притулок для тварин, втекла

2999 0

Ми у соцмережах:

фото: Радіо ТРЕК

Понад мільйон гривень цьогоріч вперше було виділено на будівництво міського притулку для тварин. Однак працівники будівельної фірми втекли. Добре, що хоч без грошей. Тим часом у притулку закінчилися кошти на корм. Тому тварини виживають лише завдяки ентузіазму їхніх опікунів та небайдужих волонтерів.

Наталія Ющук, керівник структурного підрозділу центр стерилізації бездоглядних тварин міста при КАТП-1728:

— Будівництвом притулку мала займатися Перша будівельно-монтажна група. Цього підрядника обрали через електронну систему «Prozorro». Однак їхніх два працівники приходили хіба що раз на три тижні — забили палі, викопали чотириметрові котловани і зникли. За весь час ця компанія навіть не надала необхідних документів для того, щоб з ними розрахувались за цю роботу. Цю фірму шукали усі хто міг. Але безрезультатно.

Загалом передбачалось за рік залити стяжку під 20 вольєрів (вони виготовлені ще два роки тому в Городищі) та фундамент під два будинки: адміністративний корпус та приміщення для утримання котів. За нормами у притулку може утримуватися 50 собак, а зараз у нас їх — понад 70. Якби встановили ці нові клітки, то притулок зміг би прийняти набагато більше тварин. Незважаючи на це, ми усе ж знайшли кошти, щоб у майбутньому провести роботи з утеплення вольєрів для собак та закупити додаткові клітки. Нас підтримав міський голова Володимир Хомко, який знайшов у бюджеті міста 156 тисяч гривень на ці цілі.

На жаль, коштів на корм для тварин на весь рік не вистачає. За закладені 74 тисячі гривень був придбаний сухий корм, яким ми годували тварин навесні та влітку. Аби збільшити фінансування притулку, потрібно внести зміни до програми, яку погоджує Антимонопольний комітет. Зараз тварини живуть за рахунок коштів, зібраних волонтерами, та м’яса, яке передають підприємці. Але худих та вмираючих з голоду собак у нас немає. Поки така ситуація, будемо просити допомоги у добрих людей.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також