Фірма, яка має право на видобуток бурштину, заявляє про атаку з боку старателів

2655 0

Ми у соцмережах:

Фото ілюстративне

ТОВ «Бурпром» - перша фірма, яка шляхом тендеру отримала право на видобуток бурштину на рівненському Поліссі. Проте до самого процесу поки не приступила, завершуючи виготовлення всіх необхідних документів. Тим часом землі, які тепер в розпорядженні «Борпрому», атакують місцеві старателі.

 Ділянка «Західна друга» розташована у Сарненському районі Рівненської області на відстані 1,3 км південний захід від с. Олексіївка. Ділянка розташована у кварталі № 1 Ясногірського лісництва ДП «Клесівське лісове господарство». Площа ділянки 9,8 га. У липні право на видобуток бурштину тут отримала ТОВ «Бурпром».

Сьогодні фірма розповсюдила прес-реліз, в якому йдеться (подаємо без змін):

«В ніч з 23 на 24 листопада 2020 року представники ТОВ «БУРПРОМ», стали свідками масового незаконного видобутку бурштину невідомими особами в безпосередній близькості до ділянки «Західна друга». Були спроби нелегальних бурштинокопачів потрапити на територію ділянки фірми та пошкодити огороджувальний паркан і будиночки сторожів. Поряд в сусідньому лісництві було чути роботу екскаваторів, які розчищали канали для подачі води. А це свідчить про подальші плани незаконних бурштинокопачів та осіб, які їх «кришують» до продовження незаконного видобутку. І все це відбувалось на відстані приблизно 1 кілометра від стаціонарних постів поліції, які встановлені з метою запобігання незаконному видобутку бурштину».

Як зазначено далі в документі, фірма надіється на розголос, щоб таким чином вплинути на правоохоронні органи. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також