Фірму на Березнівщині підозрюють у розкраданні мільйонів на ремонті дороги

3748 0

Ми у соцмережах:

Фірму на Березнівщині підозрюють у розкраданні мільйонів на ремонті дороги

Приватне підприємство штучно завищило на 2,7 млн. грн. вартість ремонту дороги у Березнівському районі.

 Як повідомляє Офіс генерального прокурора, директору фірму вже повідомили про підозру у заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах, проведенні фінансових операцій з метою легалізації незаконно отриманих бюджетних коштів, а також службовому підробленні офіційних документів, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 366 КК України).

Підприємство завищило вартість виконаних робіт з поточного ремонту дороги. Вони склали підроблені документи із внесенням до них завідомо неправдивих відомостей і подали замовнику - Службі автомобільних доріг у Рівненській області для проведення оплати.

В подальшому підприємці незаконно заволоділи бюджетними коштами, перерахованими на рахунок підрядника за нібито виконані роботи. Частину цих коштів у сумі 1,1 млн грн знято готівкою в банківській установі.

У ході проведення 13 санкціонованих обшуків на території одного із районних центрів області, зокрема за юридичними адресами відповідних підприємств, місцем проживання їх службових осіб та належних їм транспортних засобів, з метою подальшого накладення арешту на майно та відшкодування завданих збитків, вилучено грошові кошти в сумі понад 800 тис грн, комп’ютерну техніку, документи, носії інформації, а також транспортні засоби підприємств, задіяних у схемі вчинення відповідних злочинів.

На даний час проводяться необхідні слідчі дії з метою встановлення усіх обставин вчинення вказаних злочинів та вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Рівненській області. Оперативний супровід працівники Управління СБУ в Рівненській області та Управління стратегічних розслідувань в Рівненській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також