Фонд Держмайна України пропонує приватизувати контрольний пакет акцій Рівненського радіотехнічного заводу

3819 0

Ми у соцмережах:

Фонд Держмайна України пропонує приватизувати контрольний пакет акцій Рівненського радіотехнічного заводу

Мала приватизація державного майна проходить виключно через онлайн-аукціони «Прозорро.Продажі». Держава виставляє на електронні торги об’єкти, які вже не використовуються за призначенням. Таким чином вона залучає кошти до бюджету, що особливо важливо під час війни. А приватні підприємці отримують можливості для розвитку.

Вартість об’єктів державного майна відповідає ринковій, а іноді є навіть нижчою. Остаточну ціну формують учасники аукціону. Трапляється, що той чи інший об’єкт виставляють на торги вдруге або втретє — в такому випадку стартову ціну знижують.

Наприклад, регіональне відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях шукає нового власника для контрольного пакета акцій публічного акціонерного товариства «Рівненський радіотехнічний завод». Йдеться про 50 відсотків +1 акцію статутного капіталу. Об’єкт виставили на торги повторно, ціну знижено практично вдвічі, тому зараз стартова вартість становить 60,7 мільйона гривень.

 

Основний вид діяльності підприємства — виробництво обладнання зв’язку. Проте з 2013 року господарську діяльність не веде, визнане банкрутом. Розмір статутного капіталу складає понад 11 млн грн. Частина акцій перебуває у приватній власності недержавних акціонерів, держава ж володіє понад 22 млн акцій. Саме вони є об’єктом приватизації.

Підприємство знаходиться у Рівному, на вулиці Данила Галицького, 25. На його балансі — 6 корпусів та насосна станція, а інші об’єкти, розташовані на території, перебувають у власності третіх осіб.

Заявки на участь в електронних торгах можна подавати до 6 лютого. Онлайн-аукціон у державній системі «Прозорро.Продажі» відбудеться того ж дня.
 

Система «Прозорро.Продажі» — це складно?

Користуватися державною системою електронних аукціонів «Прозорро.Продажі» доволі просто. Щоб взяти участь у торгах потрібно зареєструватися на одному з майданчиків, акредитованих в електронній торговій системі «Прозорро.Продажі» (перелік доступний на сторінці кожного оголошення), та підготувати необхідний пакет документів. Після цього ви зможете подати заявку на участь і запропонувати свою ціну за об’єкт. Якщо у вас виникатимуть труднощі, на допомогу прийде персональний менеджер.
 
Брати участь в онлайн-аукціонах можна фізичним та юридичним особам з будь-якого регіону України. За оновленнями на ринку об’єктів приватизації можна стежити у телеграм-каналі ФДМУ, на сторінці ФДМУ у Facebook та на сторінці Прозорро.Продажі у Facebook.
 
*Цю статтю створено завдяки підтримці американського та британського народів через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Управління закордонних справ, Співдружності та розвитку (UKaid). Погляди авторів, висловлені у цих публікаціях не обов’язково відображають погляди USAID, уряду США, UKaid або уряду Сполученого Королівства.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також