Фракція Радикальної партії у повному складі пікетувала Сейм Республіки Польщі

1661 0

Ми у соцмережах:

Фракція Радикальної партії у повному складі пікетувала Сейм Республіки Польщі

Народні депутати від Радикальної партії Олега Ляшка вимагали скасувати антиукраїнський закон, який погіршує відносини між сусідніми країнами. Радикали переконані, що від протиріч між Польщею та Україною виграє агресор – Росія.

"Рішення польської влади, в якому вона звинувачує український народ у злочинах та заперечує право України на цілісність та незалежність, ускладнює наші відносини. Від цього виграє Росія. Так завжди було, коли Польща і Україна сварилися. А ми хочемо, щоб наші країни розвивали відносини. У нас величезний стратегічний потенціал і ми хочемо використовувати його, щоб йти вперед. Тому ми приїхали, щоб нагадати полякам слова їхнього філософа Єжи Гедройца, що без незалежної України не буде незалежної Польщі. Треба не копирсатися у минулому, а шукати те, що нас об’єднує!" - наголосив лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

 

 Лідер РПЛ вважає, що український закон, в першу чергу, шкодить самій Польщі.

«Прийнятий Польщею закон провокує міжнаціональні протистояння та загрожує безпеці самої Польщі. Коли поляки вигадують причини для боротьби із Україною, вони ослаблюють власну безпеку і власну незалежність. Тому треба не з химерами минулого боротися, а потрібно відповідати на виклики, які постають перед нашими країнами сьогодні. Це можливо лише спільно. Той, хто хоче переглядати кордони, може так допереглядатися, що втратить взагалі державу. Якщо переглядати всі кордони, вернемося до Київської Русі, бо до Києва йдуть всі дороги! Тому з повагою треба ставитися до українських кордонів та права українців мати незалежну державу», - зазначив Ляшко.

Народний депутат закликав польську владу до співпраці.

«Польща перестала бути адвокатом України в Євросоюзі. Крім того, ми бачимо ставлення до Польщі в Європі. Це дуже прикро, бо сильна Польща – сильна Україна. Так само польська влада повинна розуміти, що слабка Україна не відповідає національним інтересам Польщі. Їй повинно бути вигідно, щоб Україна була сильною. На жаль, нинішня українська влада цього не розуміє. Порошенко приїжджає сюди і стоїть на колінах перед пам’ятниками. Крім того, проводить таку політику, що всі сусіди зазіхають на цілісність України, бо вона – слабка. Тільки коли країна буде сильною, нікому і в голову не приходитиме думка зазіхати на нашу територію чи диктувати умови!» - підсумував Ляшко.

На правах реклами.  

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також