Гемберг просить три, дають одного

1709 1

Ми у соцмережах:

Сергій Гемберг

Залученням інвестицій у Рівному займаються чиновники, які не вміють цього

В управлінні стратегічного розвитку та інвестицій Рівного працюють чиновники, які  не вміють не те що готувати інвестиційні проекти, зокрема, грантові, а й навіть не знають англійської, яка зазвичай вживається в переговорах із європейцями. Керівник управління Сергій Гемберг звернувся до міської ради з проханням розширити штат ще на трьох фахівців — щоб поборотись за грантові кошти.

Сергій Гемберг, начальник управління стратегічного розвитку та інвестицій міста:

— Зараз у нас нікому писати проекти для отримання грантових коштів. Тому цим займаюся лише я, бо володію кількома іноземними мовами. До мого призначення цього не було кому робити. Бо працівники управління не знають навіть англійської. Для порівняння: наші сусіди цим займаються та виграють мільйони гривень. До Рівного приїздив посол Швеції і сказав, що вони щороку виділяють для України 200 мільйонів гривень. Однак ці гроші майже не використовуються, бо немає грантових заявок.

Депутати поки сумніваються в успішності цієї справи, тож погоджуються взяти на роботу в управління тільки одного фахівця. Бо на трьох потрібно було б додатково передбачити в бюджеті міста 350 тисяч гривень.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також