Гіпертонія в молодому віці та її наслідки

1521 0

Ми у соцмережах:

Гіпертонія в молодому віці та її наслідки

У світі через ускладнення гіпертонічної хвороби щорічно помирає близько 17 мільйонів осіб. Якщо раніше гіпертонія вважалася хворобою людей похилого віку, то зараз все частіше вона стосується молодих людей, особливо чоловіків.

На https://apteka911.ua/shop/lekarstvennyie-preparatyi/ot_povyishennogo_davleniya завжди можна знайти препарати для зниження тиску.

МІС 911 – система, що дозволяє дізнатися все про необхідний препарат: від його наявності в найближчій аптеці до інструкції та відгуків про ефективність приймання.

Чому гіпертонія «молодшає»

Хронічне підвищення тиску в юному та молодому віці призводить до погіршення стану найголовніших органів тіла (нирки, головний мозок, серце), погіршує якість життя та її тривалість. Передусім необхідно вчасно виявити гіпертонічну хворобу, щоб боротися з її наслідками. Але є низка проблем, через які виявити її складніше:

- молоді пацієнти-чоловіки не поспішають звертатися до лікаря, якщо хвороба протікає безсимптомно аж доти, доки не уражаються органи;

- відсутність диспансерного нагляду за особами, які потрапляють в групу ризику (спадковість – високий тиск у батьків);

- шкідливі звички (хронічні стреси, перенавантаження або низька фізична активність, зайва вага, зловживання алкоголем).

Сумна статистика сьогодення свідчить про те, що кожен шостий чоловік у віці до 45 років має високий тиск та знаходиться в групі ризику.

Як боротися з проблемою

Насамперед варто відповідально ставитися до власного організму: займатися спортом, відмовитися від шкідливих звичок, переїдання. Крім того, якщо є підозри щодо наявності гіпертонічної хвороби, необхідно пройти низку обстежень:

- загальний аналіз крові та сечі;

- визначення креатиніну і білка в плазмі крові УЗД нирок;

- УЗД серця та судин для виявлення уражень органів;

- добовий моніторинг артеріального тиску.

Останній пункт особливо важливий, адже він допомагає дізнатися показники тиску в реальному щоденному житті та оцінити якість лікування та ефективність препаратів, що застосовуються.

Звертайтеся по допомогу вчасно, адже це покращує шанси на швидке одужання. Відтягування часу призводить лише до додаткових витрат на лікування та хронізації патологічних процесів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також