У Рівному в районі гідропарку з`являться багатоповерхівки

3949 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

В останні місяці своєї каденції депутати міської ради Рівного намагаються взяти від свого депутатства все — під забудову віддаються землі, про які раніше і говорити боялися. Забудовнику Олександру Гусаруку міськрада дозволила будувати багатоповерхівки у гідропарку — на території у 3,5 гектара на вулиці Ботанічній. Досі там дозволяли зводити будинки не вище трьох поверхів. Тепер можна хоч сто! І це лише початок — до виборів ще є час, а у Рівному ще багато парків!

Міська рада Рівного дозволила забудовнику Олександру Гусаруку будувати багатоповерхівки… у гідропарку — йдеться про 3,5 гектара на вулиці Ботанічній. Без цього рішення міськради там можливо було збудувати хіба що котеджі на 2-3 поверхи. Після цього рішення, як ви розумієте, прибутки забудовника суттєво збільшуються. Але частину з них він обіцяє використати на добудову трьох інших проблемних житлових комплексів у Рівному — «Флагман», «Шоколад» та «ERSTE» і віддати квартири без додаткової оплати ошуканим власникам.

Питання було доволі дискусійне, проєкт рішення довго обговорювали, сумніваючись в його правильності. Зрештою — прийняли. 25 міських депутатів проголосували за дозвіл на розробку детального плану території біля вулиці Ботанічної, який узаконить там будівництво багатоповерхівок. Кажуть, пішли на компроміс під тиском ошуканих власників недобудованих квартир згадуваних житлових комплексів, які за два дні до сесії розгорнули намети під будівлею міськвиконкому і оголосили голодування.

Галина Кульчинська, депутатка міської ради:

— Я утрималася від голосування за це рішення. Не можна дозволяти будівництво багатоповерхових будинків у зоні, яка визначена генеральним планом як рекреаційна. Поряд з вулицею Ботанічною — Малорівненська, де знаходяться одноповерхові будинки людей. Ця вулиця як сільська дорога, там немає тротуару. Ніхто не думає, наскільки комфортно буде там мешкати, коли власники квартир майбутніх багатоповерхівок почнуть залишати на тій території свої автомобілі. Зрештою, масова забудова завдає шкоди й Басівкутському озеру.

У Рівному є чимало місць, де можна здійснювати багатоповерхову забудову, однак забудовники хочуть, щоб було їм найвигідніше, щоб якнайбільше заробити. І насамкінець — усе це робиться під чесне слово. Абсолютно ніяк не забезпечені права ошуканих власників.

Щодо голодування, припускаю, що це гарно зрежисоване видовище. Наперед підготували намети та кепки, створили гарну візуальну картину, щоб натиснути на депутатів. На мою думку, біду людей просто використали, щоб загарбати ще кілька зайвих гектарів для будівництва.

Святослав Стельмащук, міський депутат:

— Більшість цих проблемних будинків знаходиться в моєму окрузі. Попередній забудовник увів в оману людей та шахрайським способом заволодів коштами у сумі 70 мільйонів гривень. Поліція мала б знайти шахраїв та гроші, за які б були добудовані квартири. Однак ми розуміємо наші реалії. Оскільки ошукані вкладники самі знайшли нового забудовника та з ним домовилися, то ми не могли їм не допомогти. Я прекрасно розумію, що забудовник узяв шантажем обдурених вкладників та депутатів. Але ми не могли відмовити рівнянам, бо це їхня остання надія на отримання квартир.

Володимир Хомко, міський голова:

— Завдання проєктантам на розроблення ДПТ ми так випишемо, щоб врахувати інтереси тих мешканців, які живуть поряд із Ботанічною. Інакше цей документ ми не затвердимо. Тобто підстраховуємо себе. Далі колективно буде виписано завдання для проєктного інституту. Після громадського обговорення ця документація буде винесена на сесію для затвердження міською радою.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також