Села виграли суд у Рівного, але дітей все одно не пустять у дитсадки

3772 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Ближні села змогли оскаржити рішення міськради Рівного про те, що діти з ближніх сіл повинні платити за відвідини шкіл, садочків та музичних шкіл.

 Як повідомляє «Суспільне», 18 серпня восьмий апеляційний адмінсуд, що у Львові, відмовив у задоволенні апеляції Рівненської міської ради на рішення Рівненського окружного адмінсуду. Аргументами у суді слугувало те, що рішення міських депутатів порушує закони та Конституцію України.

Нагадаємо, восени 2019-го міськрада Рівного прийняла рішення про встановлення з нового року плати за відвідування міських закладів немісцевими дітьми. Однак після звернення Рівненської райради його відтермінували. Міський голова Володимир Хомко раніше пояснював такі кроки тим, що жителі ближніх сіл не захотіли об’єднуватись з Рівним, тому і безоплатні послуги мають отримувати там, де проживають.

Міські голова Рівного Володимир Хомко, попри програш, зазначає, що жодна людина, яка не прописана в місті, не зможе зареєструвати дитину у черзі, щоб потрапити у дитячий садочок:

- Не будуть відвідувати в місті Рівному люди, які не приєдналися до міста, діти. Кожна територіальна громада повинна будувати собі садки. А якщо хочуть відвідувати, то хай приєднуються до міста Рівного. Ми раді зі всіма об’єднатися. Хай собі буде рішення, а на чергу ми не поставимо.

Читайте також по темі: Рівне образилось: мешканці сіл відтепер платитимуть за своє лікування та навчання дітей

Хто заплатить за сільських дітей?



ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також