Хто заплатить за сільських дітей?

1086 0

Ми у соцмережах:

Хто заплатить за сільських дітей?

Державна аудиторська служба вказала міській раді Рівного на нецільове використання 8 мільйонів гривень — стільки коштів, йдеться у звіті аудиторів, витрачено на освіту дітей із сусідніх сіл. У садках перебувало 36 дітей з передмістя, а міські школи відвідувало 1530 дітей з Колоденки, Вересневого, Бармаків, Обарова, Білої Криниці, Городища, Великого Житина та Корнина.

Володимир Хомко, міський голова:

— Рівне має забезпечувати освіту насамперед дітей, які проживають у місті. Освіта дітей з районів — це завдання їхніх сільських рад. І це підтвердила Державна аудиторська служба, вказавши на нецільове використання коштів — ці гроші мали бути витрачені з інших територіальних громад. Спробуємо повернути ці 8 мільйонів — юристи міської ради вивчають ситуацію. І це, на мою думку, буде справедливо. Адже у Рівному не вистачає місць у дитсадках, натомість там, виявляється, виховуються діти з сіл. Проведемо службове розслідування та покараємо тих завідувачів дитячих садків, які прийняли на виховання дітей без довідок, що вони проживають у Рівному.

Василь Харковець, начальник міського управління освіти:

— У наші освітні заклади в першу чергу зараховують дітей з міста. Дітей з районів беруть уже за наявності вільних місць. Щодо відшкодування грошей за освіту дітей з районів, то на це має бути згода сільських рад, які мають бути згодні укласти відповідні угоди. За моєю інформацією, такої готовності у сіл поки немає.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також