Рівняни бояться, що заплатили за квартири, а їх можуть продати іншим людям

1607 0

Ми у соцмережах:

Андрій Савчук та адвокат Володимир Цуняк у залі суду

Майже весь жовтень біля будівлі міськвиконкому на вулиці Соборній стояли намети. У такий спосіб мітингували вкладники «Рівненської брами», які вимагали у рівненської влади вплинути на хмельницьких забудовників, бо мають підозри, що у них можуть вкрасти квартири. Будувати житловий комплекс на розі вулиць Гагаріна та Костромської почали ще у 2015 році, проте досі з дванадцяти запланованих секцій побудовано лише три. Із початком холодів імпровізоване наметове містечко біля міськвиконкому прибрали, а у справу вже втрутилася прокуратура, яка підозрює голову кооперативу «Рівненська брама» Андрія Савчука у привласненні грошей, які люди платили за квартири. Загалом потерпілими визнано 35 вкладників, а суму збитків оцінюють у близько 20 мільйонів гривень.

Олег Костюк, прокурор Рівненської обласної прокуратури:

— Досудовим розслідуванням зібрано достатньо доказів і буде в суді доведено, що голова кооперативу «Рівненської брами» вчинив кримінальне правопорушенням. Суть злочину полягає у наступному: люди сплачували пайові внески за придбання квартири у житловому комплексі «Рівненська брама», ці гроші мали бути використані на будівництво, проте людські гроші використовувалися не за цільовим призначенням. Кошти сплачувалися або особисто громадянину Савчуку на руки, або на рахунки банку. Слідство встановило, що частково гроші було розтрачено, а частково Савчук ними заволодів.

Лілія Ковальчук, пайовик «Рівненської брами»:

 

— Спочатку будівництво починав один забудовник. Однак він збанкрутував, бо з цієї компанії кудись вивели гроші. Пізніше на будівництво зайшов другий забудовник, який найняв підрядника, який будує об’єкт. Коли з’явився цей другий забудовник, то він почав вимагати у людей доплатити за квартири. Але вийшло, що доплата у збудованих трьох секціях була меншою, а у всіх інших — набагато більшою. Тому частина людей, серед яких і я, відмовилися доплачувати. Бо немає довіри до таких забудовників. Тих, хто відмовився доплачувати, забудовник почав не визнавати. Таких людей, які заплатили за квартири, а їх не визнають, дуже багато. Прокуратура заявляє про 35 вкладників. Однак ми самостійно змогли відшукати 120 людей, яких ввели в оману.

 

Суд обрав підозрюваному Андрію Савчуку запобіжний захід у вигляді домашнього нічного арешту. На судовому засіданні керівник кооперативу «Рівненська брама» заявив, що його звинувачують неправомірно, а все, що відбувається, є рейдерством. Захисником Савчука виступає відомий рівненський адвокат Володимир Цуняк.

Додамо, що Андрія Савчука прокуратура звинувачує за частиною 4 і 5 статті 191 ККУ «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також