Голови районів: чиновники, міліціонер та син екс-голови

6935 1

Ми у соцмережах:

Голови районів: чиновники, міліціонер та син екс-голови

Після звільнення голів усіх 16 райдержадміністрацій в області, призначених Порошенком, ці обов’язки виконують їхні заступники. На посади голів був оголошений конкурс, який у команді чинного президента назвали «соціальним ліфтом». На Рівненщині анкети подали 364 претенденти, серед яких, як звітувала Рівненська ОДА, було обрано 15 для співбесіди. А днями на сайті НАЗК вже почали з’являтися декларації кандидатів на посади голів, що свідчить, що їхні документи уже в Офісі президента, і в найближчі дні можливі перші кадрові призначення. Наступного року райдержадміністрації, як і райони, в Україні мають ліквідувати, тож новопризначені фактично стануть головними по скороченнях.

На посаду голови Млинівської РДА претендує начальник юридичного відділу управління містобудування та архітектури Рівного Денис Біцюк. Раніше він працював у юридичному відділі міського управління забезпечення надання адміністративних послуг, свого часу також був підприємцем та працював у кількох сферах, зокрема, у сфері мобільного харчування, туристичних послуг та діяльності агентств нерухомості. Відповідно до поданої ним декларації, він з дружиною-підприємницею Лейлан виховують дитину та володіють квартирою у Рівному на 67 «квадратів» та автомобілем «Рено Меган» 2013 року випуску.

Володимир ІщукДубенською РДА планує керувати кадровий держслужбовець — нинішній перший заступник голови 36-річний Володимир Іщук. На посаді першого заступника голови РДА він працює з 2015 року, а у самій РДА на різних посадах (зокрема, заступника начальника управління агропромислового розвитку та начальника відділу ЖКГ) — з 2005 року. Доти три роки працював електриком у «Дубномолоці». Володимир Іщук з дружиною Оксаною виховують трьох дітей. У родини з майна є лише квартира у Дубні на 65 «квадратів» та пай у селі Іваннє Дубенського району.

Анатолій РижийПерший заступник голови Володимирецької РДА 44-річний Анатолій Рижий також може очолити її. Пан Рижий на різних посадах у Володимирецькій РДА працював з 1997 року, з 2007 до 2015 року (до призначення на посаду першого заступника) керував управлінням освіти району. На минулих місцевих виборах пан Рижий балотувався до Володимирецької райради від БПП «Солідарність», проте голосів, аби стати депутатом, йому не вистачило. Відповідно до декларації кандидата на посаду, він з дружиною Тетяною виховують трьох дітей, мають 12 соток землі та будинок на 150 «квадратів» у Володимирці, а також восьмирічний «ВАЗ 2172».

Юрій МихальчукКолишній заступник начальника УМВС у Рівненській області Юрій Михальчук, якого, за даними з сайту Мінюсту, внесено до реєстру осіб, щодо яких застосовано положення закону «Про очищення влади» (люстраційний список), претендує на посаду голови Гощанської РДА. 51-річний полковник нині у відставці, з 2015 року він — депутат Городоцької сільської ради Гощанського району. Останнє місце роботи пана Михальчука — начальник управління матеріального забезпечення УМВС. За даними декларації екс-міліціонера, у нього з дружиною Оксаною є будинок на 190 «квадратів» у Горбакові, п’ять земельних ділянок у Горбакові та Білій Криниці (на 2, 32, 32, 25 та10 соток), а також квартира на 56 «квадратів» у Рівному. Їздить родина на «Hundai і10» 2011 року випуску, «Toyota Camry» 2014 року та має мотоцикл «JBW-50 QT-3B».

Олександр КовальКостопільською РДА керуватиме син екс-голови, — 32-річний нинішній перший заступник голови РДА Олександр Коваль. Пан Коваль після закінчення вишу одразу прийшов на роботу в РДА, у 2015-2016 роках він керував костопільським управлінням Держгеокадастру, а навесні 2016-го став першим заступником голови РДА. Пан Коваль одружений, проте у поданій декларації також згадує батьків і переважно вказує їхнє майно. Батько Олександра Коваля, Сергій Коваль, до слова, за часів президентства Віктора Януковича також керував Костопільською РДА, а з 2015 року він є депутатом райради від «УКРОПу». У родини є квартира на 69 «квадратів» у Костополі, гараж, 12 соток землі в Іваничах, 8 соток — у Костополі, 15 — у Сосновому Березнівського району. З минулого року Олександр Коваль їздить на «BMW 530D» 2003 року випуску.

Нинішній заступник начальника фінансово-еконо­міч­ного управління Млинівської селищної ради та вже пенсіонер Василь Доманський претендує на посаду голови Демидівської РДА. У Млинові пан Доманський працює з 2017 року, доти він був начальником відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів у податковій Луцька. Василь Доманський з дружиною Світланою мають дві земельні ділянки по 10 соток та будинок на 201 «квадрат» у Млинові, а також квартиру на 54 «квадрати» у цьому ж селищі.

Олег ПіщанськийБерезнівською РДА буде керувати 39-річний перший заступник голови Олег Піщанський. Пан Піщанський у 2009-2013 роках працював начальником відділу регіонального розвитку та будівництва Березнівської РДА, у 2013-2017 — начальником районного відділу містобудування та архітектори, а останні два роки — першим заступником голови РДА. Пан Піщанський декларує дві земельні ділянки у Білій Криниці Рівненського району — на 10 та 26 соток, а також квартиру у Березному на 60 «квадратів». Їздить посадовець на «Форді Фокусі» 2004 року випуску.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також