Головна битва попереду: Reuters - про контрнаступ ЗСУ

615 0

Ми у соцмережах:

Головна битва попереду: Reuters - про контрнаступ ЗСУ

За спостереженнями польського аналітика, основні удари українських військових припали на південний схід. Польський військовий аналітик Конрад Музика стверджує, що Україна наразі задіяла для наступу лише 3 з 12 бригад.

За його спостереженнями, основні удари припали на південний схід. Зокрема, на місто Оріхів у Запорізькій області та Велику Новосілку в Донецькій області, що розташоване приблизно за 80 км на схід, повідомляє видання Reuters, яке цитує ТСН.

- Ці удари можуть свідчити про те, що українські генерали поклали око на Токмак, окуповане місто в Запорізькій області приблизно за 25 км від лінії фронту. Ще за 50 км перебуває місто Мелітополь. Обидва населені пункти сильно укріплені, - сказав польський аналітик. 
Втім, він висловив занепокоєння, що швидкий наступ, найімовірніше, зупинився. 
- Моє головне занепокоєння через п’ять-шість днів цієї основної фази полягає в тому, що прогрес, схоже, зупинився. Імпульс, який вони створили протягом перших кількох днів, фактично зник, і ми не знаємо, чому це так, - сказав Музика. 
Тим часом військовий аналітик Джек Уотлінг для дослідницького центру RUSI підкреслив, що поки що занадто рано говорити про успіх або провал наступу.  Автори видання зауважують, що контрнаступ ускладнюється нестачею авіації України. 

- Після тижня важких боїв попереду справжні випробування контрнаступу Києва, українські війська дещо віддалені від основної лінії оборони Росії, а основна частина сил, підготовлених до наступу, все ще перебуває в готовності, - йдеться у статті видання. 

Як повідомили в Міноборони України 14 червня, українські війська проводять наступальні дії і просуваються. Заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що на всіх напрямках йде серйозне протистояння з російськими військовими.

Станом на ранок 15 червня у Генштабі прозвітували, що українські війська продовжують наступ на Бердянському, Маріупольському та Бахмутському напрямках, частково мають успіх. Зокрема, на Бердянському напрямку бої тривають у районі села Макарівка, Новоданилівка та Новопокровка Запорізької області.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також