Головний епідеміолог України перевірив готовність Рівненщини приймати хворих на коронавірус

2293 0

Ми у соцмережах:

Головний епідеміолог України перевірив готовність Рівненщини приймати хворих на коронавірус

Візит Віктора Ляшка, який є головним санепідемлікарем України, на Рівненщину був несподіваним. Він хотів упевнитися тому, що будь-якої хвилини в інфекційному відділенні Рівненської ЦМЛ можуть надати допомогу хворим на коронавірус.

 Про це повідомив сам Віктор Ляшко на своїй сторінці в соцмережі.

«Відвідав сьогодні госпітальні бази у Житомирі, Рівному та Сарнах, які визначені для прийому пацієнтів із коронавірусною інфекцією. Лікарні були вибрані рандомно, ніхто на місцях не знав про мій візит.

Спеціально вибрав вихідний день щоб поспілкуватися безпосередньо із лікарями, медсестрами, молодшим медичним персоналом. Саме вони будуть першими допомагати пацієнтам у випадку фіксації та поширенню COVID-19. Важливо було зрозуміти готовність лікарень, а найголовніше – готовність самих медиків. Це стосується як професійних навичок, так і морального духу.

У всіх лікарнях є інфекційні бокси, що виділені спеціально на випадок реєстрації або підозри COVID-19. Наразі вони пустують та готові в будь-яку хвилину приймати пацієнтів. Наприклад, у Рівному в них вже побувало 4 особи з підозрою, що не підтвердились. Алгоритм дій відпрацьований, погоджуються – все сплановано правильно та логічно.

Що будуть робити у разі необхідності проводити реанімаційні заходи знають у всіх 3 лікарнях».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також