Голову бюджетної комісії Рівненської облради пропонують позбавити зарплати

1975 0

Ми у соцмережах:

Голову бюджетної комісії Рівненської облради пропонують позбавити зарплати

Депутати Рівненської облради гаряче дискутували, чи позбавлятити голову бюджетної комісії від партії «За майбутнє» Ігоря Ясенюка зарплати. Таку пропозицію вніс голова ради Сергій Кондрачук.

 За його словами, це рішення дозволить до кінця року зекономити понад 100 тисяч гривень:

- Коли обласна рада восьмого скликання у грудні 2020 року починала свою роботу, то встановила зарплату голові бюджетної комісії. Але після оголошення воєнного стану право внесення змін до бюджету та його формування перейшло до обласної військової адміністрації. Таким чином, бюджетна комісія позбулася своїх основних повноважень. Якщо згадати останню сесію, то там були господарські та кадрові питання, але бюджетних питань не було. Через те нам потрібно обрати нового голову бюджетної комісії, який зможе виконувати свої обов’язки на безоплатній основі. Зекономлені кошти на зарплаті голови бюджетної комісії потрібно витратити на сектор оборони краю. Нагадаю, що два голови бюджетної комісії попередніх скликань Юрій Благодир та Олексій Кособуцький виконували свої повноваженнями, але ніякої зарплати не отримували.

Однак депутати на бюджетній комісії не підтримали таку пропозицію голови ради.

Додамо, що оклад депутата і голови бюджетної комісії Ігоря Ясенюка складає 13 500 гривень. Разом із різними надбавками його зарплата становить близько 20 тисяч гривень.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також