Ігнатюк не послухав Жеглова. Подробиці резонансного вбивства біля Рівного

145581 0

Ми у соцмережах:

Ігнатюк не послухав Жеглова. Подробиці резонансного вбивства біля Рівного

Рівнянина Юрія Ігнатюка застрелила його дружина із травматичного пістолета. Трагедії могло би не бути, якби бізнесмен Ігнатюк дослухався до поради, яку понад сорок років тому дав усім чоловікам герой популярного кінофільму на прізвище Жеглов. Він казав: «Наказанія бєз віни нє биваєт — надо воврємя с женщінамі своїмі разбіраться і пістолєти нє разбрасивать гдє попало!». Тому коли у загиблого стався конфлікт із дружиною — це було неприємно, але не критично: хто з нас не сварився хоча б раз зі своєю жінкою? Але на відміну від більшості інших чоловіків Юрій Ігнатюк мав вдома пістолет, причому не один, що й призвело до непоправних наслідків.

Юрія Ігнатюка, співвласника будівельного супермаркету «Хатка», було вбито в ніч на суботу 5 вересня. Він стік кров’ю у власному будинку в Білій Криниці. Головна підозрювана — його дружина Ірина. Як з'ясували слідчі, близько четвертої години ранку Ірина Ігнатюк вистрелила з травматичного пістолета у свого чоловіка Юрія. Куля потрапила в голову, і він загинув на місці. Після розправи над чоловіком жінка пішла до кімнати, де спала її 13-річна донька Ольга. Навела на неї пістолет та здійснила постріл в груди. Під час пострілу зброя заклинила. Але вдома був ще один пістолет — пневматичний.

Олександр Панасюк, начальник слідчого управління обласної поліції:

З пневматичної зброї жінка здійснила ще кілька пострілів у груди неповнолітній. Такі дії слідство розцінює як замах на вбивство за частиною 2 статей 15 та 115 Кримінального кодексу України. Однак зловмисниця не змогла вбити свою дитину, бо пневматична зброя не настільки небезпечна. Коли побачила, що дівчинка жива, то відвезла її до своїх батьків. Після чого повернулася до свого будинку та здійснила спробу суїциду. Але це їй не вдалося, бо зброя була надто слабка. Через це куля застрягла у скроні. До їхнього будинку приїхав шокований батько підозрюваної, який о 7-й годині ранку викликав поліцію та «швидку». Мотиви злочину нам невідомі, бо зловмисниця відмовилася надавати покази проти себе. Робоча версія слідчих — це конфлікти через майбутній відпочинок за кордоном.

Медики «швидкої» відвезли Ірину до міської лікарні Рівного, а її доньку Ольгу до обласної дитячої лікарні, де під час операції з її тіла вилучили чотири кулі. Наразі життю дитини нічого не загрожує. Вбитого підприємця Юрія Ігнатюка поховали у неділю. Рідні та друзі досі шоковані тим, що сталося. Родина Ігнатюків вважалася зразковою. Ірина є кандидаткою економічних наук. Довгий час працювала доцентом кафедри економіки підприємства НУВГП, а потім в Інституті післядипломної освіти при університеті.

Олександр Курсик, друг сім’ї, в якій трапилася трагедія:

Сім’я була нормальна. Чоловік — підприємець, жінка — викладач. Напередодні не було жодної передумови, яка б свідчила, що має статися щось погане. Досі всі шоковані, а Ірина не хоче розповідати, що насправді відбулося. Припускаю, що в неї щось трапилося зі здоров’ям. У соціальних мережах поширювали версію про те, що Юрій з донькою мали летіти на відпочинок у Туреччину, а Ірину ніби з собою не брали. Але це неправда. Летіти мали усі, квитки уже були куплені, а готель заброньований. Ірина ще переживала за те, що Оля пропустить тиждень навчання у школі. Якби вона сама не привезла закривавлену доньку до своїх батьків, то б ніхто не повірив, що це зробила Ірина. Рідні до останнього б наполягали у поліції, що це зробила якась банда грабіжників.

У понеділок, 7 вересня, Ірину Ігнатюк взяли під варту на 60 діб. На час слідства вона перебуватиме під наглядом лікарів Рівненського СІЗО. Її звинувачують за частиною 2 статей 15 та 115 Кримінального кодексу України. Підозрюваній загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення. Слідство планує провести психолого-психіатричну експертизу Ірини та перевірити, чи не перебувала вона на обліку в психіатричних лікарнях.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також