Інфекційне відділення Гощанської ЦРЛ готове приймати хворих на COVID-19

1328 0

Ми у соцмережах:

Інфекційне відділення Гощанської ЦРЛ готове приймати хворих на COVID-19

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль проінспектував готовність Гощанської районної лікарні до прийому хворих на коронавірус.

Заклад відноситься до «другої хвилі» госпітальних баз для лікування пацієнтів на COVID-19. Лікарню будуть залучати за необхідності – залежно від збільшення кількості пацієнтів.

Силами місцевої влади буквально за декілька тижнів проведено ремонт. Замінено старий лінолеум на підлозі керамічною плиткою. У трьох боксах та одній палаті повністю перештукатурено стіни, зроблено косметичний ремонт коридору та двох боксів, повністю замінено в боксованих палатах внутрішні двері та вікна на енергоефективні. У трьох палатах облаштовано натяжну стелю. Розведено кисень в усіх боксах. Замінено електропроводку та підведено автономне безперебійне джерело живлення на випадок аварії в загальній електромережі.

 

Пресслужба Рівненської ОДА повідомляє, що інфекційне відділення у 5 боксах може прийняти 10 хворих на COVID-19. А у разі збільшення кількості хворих на коронавірус в лікарні готові прийняти ще 40 осіб, для цього перепрофілювали інші відділення. Загалом ЦРЛ має 175 ліжок.

Нині в медзакладі є 5 апаратів ШВЛ. Разом з тим, обговорили питання забезпечення Гощанської ЦРЛ високоінтелектуальним апаратом штучної вентиляції легень.

 

Лікарня отримала вагому підтримку від Офісу президента. Серед засобів – маски, респіратори, костюми біозахисту, окуляри, антисептики. А вчора і сьогодні в медзаклад доставлено захисне обладнання для медиків, закуплене за обласні кошти.

Віталій Коваль подякував медикам Гощанської ЦРЛ за їхню щоденну роботу:

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також