Картину рівненської художниці оцінила режисерка Ірина Цілик

1531 0

Ми у соцмережах:

Картину рівненської художниці оцінила режисерка Ірина Цілик

Картину рівненської художниці Інни Харчук оцінила режисерка фільму «Земля блакитна, ніби апельсин» Ірина Цілик.

 Про це повідомляє Рівненська ОВА з посиланням на публікацію режисерки у фейсбуці:

«Трапилася мені робота рівненської художниці Інни Харчук, що виглядає неначе ілюстрація до мого есею, який я днями написала для польського видання «Wysokie obcasy». Я навіть писала в цьому тексті про те, що я - чорно-біла тепер, як герої і героїні тих фільмів про війну, що я раніше дивилася. «Холодна весна» називається, потім дам почитати. А картина дуже подобається мені, от».

Це не вперше, коли полотна жительки Рівненщини беруть як ілюстрацію.

Фрагмент картини «Оглядини» Інни Харчук використав український бренд «Overall». Минулоріч у комбінезоні з принтом вищезгаданого бренду дефілював український танцівник Влад Яма.

Художниця завдяки своїм творам допомагає і військовослужбовцям. Вона виставила в продаж картину «Буття», яку згодом купила колекціонерка. Також мисткиня продавала свої ескізи робіт, а отримані гроші перераховувала благодійному фонду та на єдиний рахунок для допомоги війську.

Наразі Інна Харчук перебуває за межами України. Вона і за кордоном продовжує працювати над картинами в етностилі. Вже створила дві нові. Дівчина розповідає, що зараз на Кіпрі разом із іншими митцями планує виставку українських художниць.

«Покажемо наші роботи в одній із галерей. Її власницею є мешканка Кіпру, яка теж постраждала від війни, окупації. Це буде благодійний проєкт. Частину коштів спрямують на підтримку українського мистецтва, а частину – на потреби військових», - зазначає Інна Харчук.

Художниця резюмує, що зараз - шалений бум на українське мистецтво.

«Дуже шкода, що українське стало популярним за таких обставин, - каже Інна Харчук. - Колекціонерка моїх картин сказала, що я творила про Україну ще до того, як це стало мейнстрімом».

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також