Казахи проголосували за те, щоб Росія побудувала у них першу АЕС

147 0

Ми у соцмережах:

Казахи проголосували за те, щоб Росія побудувала у них першу АЕС

Минулого року диктатор Володимир Путін запропонував лідеру Казахстану Касиму-Жомарту Токаєву «поглибити співпрацю з Росією».

Це поглиблення має відбутися у ядерній сфері. Адже у Казахстані уже багато років обговорюється питання будівництва АЕС, бо країна має проблему з дефіцитом електроенергії.

Хоч влада Казахстану закликала доєднатися до проекту європейські країни, проте найбільш ймовірно, що цим займуться спеціалісти російського «Росатому». Проект оцінюється у 12 млрд доларів.

Влада Казахстану поки не коментувала питання фінансування цього проекту. Однак уже заговорили про інвесторів таких як Китай та Росія, які у разі чого готові виділити кредит.

Оскільки це рішення доволі дискусійне, то частина казахів почала висловлювати свої протести. Основними аргументами проти є те, що у майбутньому знадобляться великі кошти для введення станції в експлуатацію. Крім того, цей проект поглибить залежність Казахстану від Росії.

Однак влада кинула незгодних активістів у СІЗО, а в цей час в країні провели референдум, повідомляє Радіо Свобода.

За результатами трьох екзитполів після голосування, опублікованих телеканалом КТК, близько 70% виборців проголосували за будівництво АЕС, уточнює DW.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також