Керівник обласного осередку Радикальної партії Олега Ляшка на Рівненщині Оксана Лозова: «Нам важливіше відновлення справедливості, ніж портфелі»

1112 0

Ми у соцмережах:

Керівник обласного осередку Радикальної партії Олега Ляшка на Рівненщині Оксана Лозова: «Нам важливіше відновлення справедливості, ніж портфелі»

Рішення суду про незаконність відсторонення голови Рівненської обласної ради Володимира Ковальчука від посади місяць тому його однопартійці з Радикальної партії сприйняли як відновлення справедливості та доказ того, що в сучасній Україні суди ще можуть виносити незаангажовані чесні рішення, керуючись буквою Закону.

Лозова
Оксана Лозова
Ухвала суду, якою Володимир Ковальчук поновлений на посаді голови обласної ради, є фактом справедливого судочинства, — наголошує Оксана Лозова. — Весь час, поки відбувався цей судовий розгляд, всі наші депутати продовжували активно працювати, навіть більше, ніж раніше, для блага нашої громади, населення Рівненщини. Адже тільки робота в округах, звідки кандидати від Радикальної партії обиралися до місцевих рад, може виправдати довіру виборців. Ми повірили у те, що реформа правоохоронних органів, судочинства та прокуратури може відбутись. Ми побачили, що суд може бути справедливим. Як партія буде намагатись вирішити непросту ситуацію в обласній раді? Щодо механізму відновлення Ковальчука на посаді — я не юрист і не можу докладно пояснити ці процесуальні дії. Єдине — хочу наголосити, що в ухвалі написано «постанова суду про поновлення на посаді виконується негайно». Тобто виконання рішення не відстрочено на час подачі апеляційної скарги чи на будь-який інший день! Наша партія буде і надалі продовжувати боротьбу за зміну економічної політики, яку проводить нинішня влада. Навіть більше — адже сьогодні, по суті, у державі відбувається її абсолютна узурпація. А так бути не може, оскільки якщо після Революції гідності Верховна Рада проголосувала за парламентсько-президентську форму правління в Україні, то цих конституційних норм і потрібно дотримуватись. Сьогодні ж більшість питань як у парламенті, так і на місцях вирішується під тиском, а депутатів «ламають» через коліно. Та коаліція, яку планують створити і склад якої обговорюють у ЗМІ, — це «коаліція двох плюс тушки». Що доброго вони зроблять для нашої країни? Яким чином вони збираються покращити умови життя простих українців? Мені здається, що владні структури просто перестали чути людей. І ротація прем'єра є такою собі заміною «шила на мило», яка нічого принципово не змінить. Власне, те, що відбулося 11 березня у Рівненській обласній раді — також ніщо інше як узурпація влади. Причому, тією самою політичною силою, що й на рівні держави. До речі, окремі її представники «з руки» голосували в парламенті за «харківські закони» та криваві диктаторські закони 16 січня.
Мар'ян Миронюк.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також