Керівник Здолбунівщини отримав листа від православного олігарха та відписав

7874 2

Ми у соцмережах:

Керівник Здолбунівщини отримав листа від православного олігарха та відписав

Народний депутат України від «Опозиційного блоку» Вадим Новинський звернувся листом до керівника Здолбунівської РДА Сергія Кондрачука.

 У листі нардеп зазначає, що очільник Здолбунівщини «очолив гоніння на УПЦ Московського патріархату». Мовляв, той особисто втручається у релігійне життя району, тому дужу багато храмів на Здолунівщині вирішили відмовитися від «канонічного Московського патріархату». Новинський попросив у Кондрачука займатися справами району і не лізти у справи церкви.

Отримавши листа, Сергій Кондрачук відписав Новинському, що пишається тим, що займає посаду саме в такий час, коли українська православна церква отримала визнання. Однак додає, що ніяким чином не вмішується у релігійні справи. Адже зміна релігійної приналежності православних громад з УПЦ МП до ПЦУ відбувається за бажанням прихожан.

Додамо, що Вадим Новинський є бізнесменом і найбільшим меценатом УПЦ МП. Через це його в народі називають «православним олігархом». Член фракції партії Опозиційний блок у ВРУ, колишній член Партії регіонів. 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також