Керівнику Рівненської митниці оголосили підозру в зловживаннях при розмитненні вантажівок

1223 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

Територіальне управління Державного бюро розслідувань у Хмельницькому повідомило про підозру у зловживанні владою виконувачу обов'язків начальника Рівненської митниці Тарасу Коваленку.

Рівненська обласна прокуратура поідомила на своєму сайті, що перебуваючи на той час на посаді головного інспектора митного поста «Рівне», посадовець налагодив схему незаконного оформлення вантажівок в інтересах приватної фірми. Імпортери в документах вказували неправдиві дані про дату виробництва та першої реєстрації вантажних авто, видаючи їх за старі. Таким чином вдалося суттєво зменшити коефіцієнт акцизного збору та податок на додану вартість.  Інспектор здійснював оформлення авто без додаткової перевірки. Своїми діями він завдав державі збитків на 270 тис. грн.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу Тарасу Коваленку та відсторонення його від посади.

Досудове розслідування проводять слідчі третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Рівне) ТУ ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, за оперативного супроводу працівників управління СБУ в області.

Санкція ч. 2 ст. 364 Кримінального Кодексу України, які інкримінують митнику,  передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також