“Хочуть посіяти паніку”: російські бойовики вигадують гучні фейки про коронавірус і Збройні Сили України

1381 0

Ми у соцмережах:

“Хочуть посіяти паніку”: російські бойовики вигадують гучні фейки про коронавірус і Збройні Сили України

Російські бойовики придумали фейк про те, що українські захисники заразились коронавірусом. Таким чином вони хотіли посіяти паніку в Збройних Силах України.

Вголос повідомляє, що про це розповів український блогер, офіцер ЗСУ Анатолій Штефан.

“У всіх підрозділах ЗСУ виявлені солдати, які захворіли на коронавірус, але командування продовжує приховувати факти… Не пускайте їх в селища, не дозволяйте їм заходити в магазини, обмежте будь-які контакти”, – йдеться у листівці окупантів.

Штефан наголосив, що в підрозділах ООС немає хворих на коронавірус.

“Черговий фейк від підступних російських окупантів, який намагаються втілити в дію на Донбасі. Хворих вірусом в підрозділах ООС немає! Паніка, недовіра – це головне, що намагаються здійснити вороги”, – зазначив він.

А сьогодні вранці з'явився новий фейк, пов'язаний зі Збройними Силами Украни. Цього разу сумнівний Telegram канал СВАРЩИКИ заявив, що коронавірус почав "косити" армію: нібито, заразився український військовик Ю. Супрунюк з Рівного і  знаходиться на стаціонарному лікуванні у львівському військовому госпіталі. Військовик заразився від своєї доньки, яка повернулася нещодавно з Італії. Вона на даний момент знаходиться на лікуванні в ізоляторі рівненської обласної клінічної лікарні. Військовослужбовець є АТО-шником і найближчим часом збирався продовжити службу на Донбасі. Однак тепер терміни повернення військових на Схід країни, швидше за все, перенесуть. І зараз під наглядом перебувають усі військові, які контактували з Супрунюк.

Начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Рівненської ОДА Олександр Поліщук повідомив РВ, що інформація про хворого на коронавірус військовика з Рівного - фейк. Бригада, в якій нібито служив військовик, у Рівному ніколи не базувалась, а доньки нібито "військовика"  в обласній лікарні з таким прізвищем точно нема, як і інших пацієнтів з коронавірусом. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також