Хочуть відродити європейські музичні традиції Рівного

749 0

Ми у соцмережах:

Хочуть відродити європейські музичні традиції Рівного

У Рівному стартував фестиваль, пов’язаний з історією та мистецьким життям міста. Проєкт «Рівненські класичні резиденції» цьогоріч відбудеться вже вдруге. Триватиме він з 1 до 20 червня.

- Фестиваль покликаний відродити європейські музичні традиції міста. «Рівненські класичні резиденції» об’єднають не лише музикантів, а й тих, хто популяризує локальну історію та культуру Рівного – краєзнавців, фотомитців, художників, діячів культури та креативних індустрій, - розповідає начальниця обласного управління культури і туризму Любов Романюк яка разом із заступником голови Рівненської ОДА Ігорем Павленком взяли участь в урочистому відкритті.
Програма фестивалю включатиме 8 ексклюзивних імпрез, семінар та майстер-клас столичного піаніста Ігоря Рябова, а також дві арт-події, спрямовані на підтримку музеїв та культурної спадщини України і Рівного, зокрема. Одна з імпрез відбудеться в межах Рівненського міжнародного кінофестивалю «Місто мрії»).
 
У концертах фестивалю візьмуть участь провідні українські солісти та колективи з України та Польщі. Серед учасників - артисти Рівненської обласної філармонії, юні вихованці мистецьких навчальних закладів Рівного, танцюристи Рівненського центру вуличних культур.
 
Стартував цьогорічний фестиваль концертом «Діти-таланти» учнів музичних шкіл Рівного спільно з академічним камерним оркестром обласної філармонії.
Цього ж дня відбулися ще дві мистецькі імпрези: виставка графічної новели «Щоденник війни. Марісель і Панна Кота рятують культурну спадщину», а також хореографічні батли «DANCE – CLASSIC» в рамках спільного проєкту обласної філармонії та громадської організації «Рівненський центр вуличних культур».
 
Як розповіли у філармонії, фестиваль має за мету відродити європейські музичні традиції Рівного, привернути увагу до сучасних мистецьких напрямків. Проєкт об’єднає музикантів, музичних педагогів, художників, танцюристів, краєзнавців та кіномитців.
 

Квитки доступні тут: https://ticketclub.com.ua/?ct=11&lc=9 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також