Вживання хрону — це зниження ризику розвитку раку, особливо легень і шлунково-кишкового тракту.
Цей антиканцерогенний ефект насамперед пов'язаний з наявністю в них глюкозинолатів — ферментів, які пригнічують ріст ракових клітин, викликають їхню загибель. Клінічні дослідження показують, що глюкозинолати легко засвоюються організмом, що сприяє ефективності хрону як антиканцерогенного продукту.
Хрін містить багато антиоксидантів — вони зміцнюють імунну систему і стимулюють вироблення лейкоцитів. Він має сильну антибактеріальну дію, є джерелом калію, незамінного мінералу, що регулює артеріальний тиск і підтримує загальний стан серцево-судинної системи.
Цей гострий овоч містить харчові волокна, що регулюють роботу кишечнику. Клітковина запобігає болю в шлунку, запорам і діареї. Аромат хрону допоможе очистити пазухи носа і усунути надлишок слизу. Недарма кажуть, що від хрону аж у носі закрутило. Хрін є особливо сильнодіючим засобом від застійних явищ у носі через застуду, алергію або грип.