Хто відправив на подвір`я бізнесмена Каштана "лимонку"?

7310 3

Ми у соцмережах:

Хто відправив на подвір`я бізнесмена Каштана

Останнім часом найбагатші люди Рівного вже не сперечаються між собою у прямих ефірах телевізійних передач. Повідомлення одне одному вони посилають за допомогою «лимонок» — ручних гранат РГД-5, які регулярно вибухають біля оселі того чи іншого міського «туза». Про те, що це не замахи на вбивство, а саме «повідомлення», свідчить схожий сценарій цих вибухів — «лимонки» не завдають шкоди мешканцям та особливих руйнувань садибам. Останнім «адресатом» такого повідомлення став Олег Каштан — «лимонка» під його вікнами вибухнула у ніч з неділі на понеділок. Припускаємо, що «повідомлення» було серйозне — одразу після вибуху Олег Каштан виїхав за кордон.

Олег Каштан відомий у Рівному як «спонсор» Володимира Хомка на виборах. Багато хто взагалі вважає його неофіційним «гаманцем» міського голови. Гранату на подвір'я будинку №5 на вулиці Бориса Степанишина (між вулицями Костромською на Буковинською), де родина Каштанів живе уже близько десяти років, кинули близько третьої години ночі.

Від вибуху постраждав фасад та вікно триповерхового будинку бізнесмена. Під час вибуху родина була вдома, а надворі, як розповідають у поліції, були охоронці. Як ті не помітили нападників, правоохоронці не розповідають, посилаючись на таємницю слідства.

Поліція відкрила кримінальне провадження за «фактом хуліганства, вчиненого із застосуванням вогнепальної зброї». За словами начальника Рівненського відділу поліції Василя Зелінського, правоохоронці шукають злочинців, а заодно розглядають кілька мотивів нападу. Серед них — боротьба на будівельному ринку Рівного.

Олег Каштан

Олег Каштан стоїть за будівництвом у Рівному багатоповерхівок, зокрема, цілого житлового масиву «Басів схил». Проте чим менше залишається у Рівному вільної землі, тим жорсткіша боротьба розгоряється між забудовниками.

Розповідають, що Олег Каштан не може «поділити» територію із екс-секретарем міськради Юрієм Торгуном, який є співвласником компанії «Стоград». Майно останньої, нагадаємо, теж страждало. Уже двічі його палили, а торік у багатоквартирний будинок, зареєстрований на доньку Торгуна на вулиці Клима Савура, теж кидали гранату.

З іншого боку, саме Юрій Торгун свого часу підписав рішення про виділення Олегу Каштану саме цієї земельної ділянки на вулиці Степанишина, 5.

Не смійтеся, але про всяк випадок один із головних забудовників Рівного досі стоїть на черзі на отримання безкоштовного житла. На облік Олег Каштан став 2003 року і на сьогодні є 5325-м у черзі.

Олег Каштан будинок

Будинок Олега Каштана, на подвір'я якого кинули гранату

У компанії «Каштан і сини» нам повідомили, що Олег Каштан поїхав за кордон та повернеться не раніше як за місяць. Те, що він нині за межами України, підтвердив і сам Олег Каштан під час телефонної розмови:

— Поки нічого не буду коментувати. Правоохоронні органи розбираються, що стоїть за цим вибухом. Підстав казати, що це пов'язано з ситуацією на будівельному ринку, у мене немає. Погроз у мою сторону не було.

Донедавна Олег Каштан намагався уникати публічності та безпосередньої участі у політиці. Попри статки та вплив, свою кандидатуру на жодні вибори не виставляв, а свої інтереси відстоював, вкладаючи кошти у виборчі кампанії інших. Як-от Володимира Хомка. Якщо ви не помітили, то зазначимо, що жодних претензій до будівельних об'єктів, зведених Каштаном, у влади Рівного ніколи не виникало.

Проте останнім часом Олега Каштана все частіше можна побачити на різноманітних публічних заходах, де, зокрема, обговорюють стратегію розвитку Рівного. Минулого тижня Каштан приходив на зустріч із нардепом-олігархом Сергієм Тарутою і запитував його, як він, підприємець, пішов у політику і чи це не змусило його «вбити у собі» бізнесмена. Бо ж останні, зазначив Олег Каштан, мають мислення, спрямоване на те, щоб «збільшувати свій капітал».

Все це спровокувало розмови про те, що він на наступні вибори або сам буде балотуватися, або шукає політичну силу, яку підтримуватиме за схемою Хомка.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також