Хворих стало більше: на Рівненщині закривають на карантин 266 шкіл

10628 0

Ми у соцмережах:

Хворих стало більше: на Рівненщині закривають на карантин 266 шкіл

Школи закривають через спалах грипу та ГРВІ.

На Рівненщині значно зросла кількість хворих на грип та інші гострі респіраторні інфекції, повідомляє Рівненський лабораторний центр. Упродовж 5 тижня року в області за медичною допомогою звернулось 13681 осіб, з них 9888 (72,3%) дітей. Це на 75% більше ніж за попередній тиждень. Показник захворюваності склав 1179,8 вип. на 100 тис. нас., що на 46% вище порогового рівня. упродовж тижня було госпіталізовано 418 хворих, з них 278 дітей.

Найвища захворюваність в області спостерігається у Радивилівському (3960,9 вип на 100 тис. нас.), Зарічненському (2490) та Володимирецькому (2301,6) районах. Перевищення епідемічного порогу зафіксовано у Березнівському, Володимирецькому, Демидівському, Дубровицькому, Зарічненському, Корецькому, Костопільському, Млинівському, Острозькому, Радивилівському, Рівненському, Рокитнівському, районах та у містах Дубно, Острог та Вараш.

У зв’язку з ускладненням епідемічної ситуації з грипу та інших ГРІ припинений навчальний процес у 266 школах області. З понеділка , 3 лютого, будуть закриті всі школи у Володимирецькому, Демидівському, Зарічненському, Корецькому, Костопільському, Радивилівському, Рівненському, Рокитнівському районах та у містах Дубно, Острог, Сарни, Вараш. Декілька шкіл закриті у Березнівському (3 школи), Гощанському (2), Здолбунівському (4) та Млинівському (2) районах.

Щоб уберегти себе від захворювання потрібно дотримуватись простих правил: 

Одягайтесь по погоді і не переохолоджуйтесь.

Не забувайте ретельно мити руки.

Регулярно провітрюйте та проводьте вологе прибирання приміщення.

Повноцінно харчуйтесь, висипайтесь, уникайте перевтоми все це збільшить шанси запобігти як зараженню, так і важким формам хвороби та її ускладненням.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також