Американські вчені прийшли до висновку, що мозок — орган, який повинен контролювати шкоду їжі, часто «помиляється» при її виборі. Він позитивно реагує на смачні, але шкідливі страви. Нерідко мозок «провокує» людину вживати саме жирну їжу.
На думку фахівців, головний мозок помилково посилає даний сигнал, саме тому людям подобаються страви з високим вмістом жиру. Він є необхідним джерелом енергії, тому мозок намагається забезпечити його накопичення в організмі. При цьому надлишок жирів становить небезпеку і для центрального органу нервової системи. Організм ніби потрапляє в порочне коло: чим більше споживання жирних продуктів, тим сильніше бажання вживати ще більше калорійної їжі. Щоб уникнути цього, потрібно включити в раціон велику кількість овочів, фруктів, зелені й цільнозернових продуктів. Джерелом поповнення жиру може стати морська риба, багата кислотами омега-3 і омега-6.