Відомий український письменник із Рівного писатиме книги про колонізацію Марса і проблеми Землі, і буде це — не фантастика

2308 0

Ми у соцмережах:

Відомий український письменник із Рівного писатиме книги про колонізацію Марса і проблеми Землі, і буде це — не фантастика

Останній роман рівненського письменника Макса Кідрука «Доки світло не згасне назавжди» вийшов друком на початку вересня цього року, а вже у листопаді автор отримав з друкарні додатковий тираж, бо увесь попередній продав. Так було і з його попереднім романом «Де немає Бога», який вийшов у вересні 2018-го, а в листопаді того ж року його видали додатковим накладом.

Та якщо цьогоріч Кідрук видав дві книги — окрім роману, навесні вийшла збірка його оповідань «Заради майбутнього», то наступного року нової книги очікувати не варто. Автор повідомив про свій новий проект: це має бути серія з чотирьох книг під загальною назвою «Нові Темні Віки». Планується, що перша книга серії «Нові Темні Віки. Колонія» вийде друком восени 2021 року.

— Писатиму про колонізацію Марса, про екологічні та політичні проблеми на Землі в цей час. Загалом про відносини Землі як домініону і Марса як колонії. І я одразу зазначаю, що це не буде фантастика. Тобто я, очевидно, описуватиму якісь технології майбутнього, які зараз не існують, але я писатиму про той їхній рівень, якого, я вважаю, вони реально досягнуть за 150-200 років. Я хочу зробити щось на кшталт історичного роману навпаки, — поділився Макс Кідрук з espreso.tv.

За його словами, йдеться про серію романів, в яких через долю простих людей буде показано «глобальні процеси, які сформують світ через 150-200 років».

— Я хочу збагнути, чи стане нова реальність кращою, чи ненависть зведе усе на пси, — зауважив письменник.

Він визнає, що задуманий проект дуже амбітний, і пояснює, чому перша книга серії не вийде через рік:

— Окрім прочитання книг на цю тематику й написання самого тексту, хочу проробити усі 3D-моделі житла на Марсі та всієї інфраструктури, намалювати карти землі з урахуванням змін, які відбудуться на той час, врахувати зміни політичних кордонів на ті часи. Це все вимагає часу, окрім власне написання тексту.

35-річний Макс Кідрук — уродженець Володимирця, закінчив рівненський «водник», за освітою — інженер-механік. Один з небагатьох сучасних письменників, які заробляють на життя власною літературною творчістю. Він є автором книжок «Не озирайся і мовчи», «Жорстоке небо», «Твердиня», збірки оповідань «Заради майбутнього» та фантастичної дилогії «Бот». Два з трьох його останніх романів — «Зазирни у мої сни» і «Де немає Бога» — входили до короткого списку премії «Книга року ВВС». Твори Кідрука перекладено польською, російською, німецькою та чеською мовами.

Світлана Федас.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також