Кіно як свято

981 0

Ми у соцмережах:

Кіно як свято

Цьогорічний Одеський кінофестиваль покаже не лише довгоочікувані прем'єри, а й фільми, що вже стали класикою. Багато талановитих та цікавих режисерів з 32 країн світу привезуть до Одеси гарне кіно.

«Я, Деніел Блек», реж. Лоуч

деніел блек Соціальна драма Лоуча цього року отримала головний приз Каннського кінофестивалю, і демонстрація на Одеському фестивалі стане її першим показом в Україні. Це фільм про боротьбу «маленької людини» з системою. Після пережитого інфаркту 59-річний бездітний удівець Деніел втрачає роботу. Тепер він має звернутися до держави за оформленням виплат. Але попрацювавши все життя теслярем і будучи безпомічним у комп'ютеризованому світі, Деніел стикається із жорстокістю бюрократичної машини Британії.

«Неоновий демон», реж. Ніколас Віндінг Рефн

неоновий демон У широкий український прокат «Неоновий демон» вийде 4 серпня. Фільм Ніколаса Віндінга Рефна називають фешн-хоррором, адже це справді гарне і страшне кіно про небезпечну красу. У цьому фільмі причаровує та лякає все: тут і симпатична юна модель, і жорстокий зворотний бік світу фешн-індустрії, і канібалізм, і Кіану Рівз, і австралійська топ-модель Еббі Лі Кершоу.

«Джульєтта», реж. Педро Альмодовар

Для іспанського класика це вже 20-й фільм, і вже традиційно в центрі сюжету — непроста доля сильної жінки. Після смерті батька Антія, яка важко пережила цю трагедію, втікає з дому. У пошуках доньки головна героїня — Джульєтта — вирушає до Мадрида. Під час подорожі вона поринає у спогади про бурхливу юність та минуле щастя, кохання і трагедію, яка віддалила її від доньки.

«Світське життя», реж. Вуді Аллен

вуді аллен Світське життя Історія комедійно-драматичної стрічки розгортається у США 1930-х років. Хлопець на ім'я Боббі (Джессі Айзенберг) приїжджає до Голлівуду в надії знайти роботу в кіноіндустрії. Він знайомиться з дівчиною Вонні (Крістен Стюарт), яка занурює його в бурхливе життя місцевої богеми Cafe Society та знайомить з місцевим світським життям.

«Море у вогні», реж. Джанфранко Розі

море у вогі «Вогонь у морі» (володар «Золотого ведмедя» 66-го Берлінале) розповідає про життя на маленькому італійському острові Лампедуза — найближчому європейському березі для мігрантів. Головний герой фільму — дванадцятирічний Самуель. Родина хлопця роками стає свідками спроб людей з Африки та Близького Сходу здобути краще життя. Однак найчастіше мешканці Лампедузи знаходять тільки потоплені тіла біженців.

«Макбет», реж. Роман Поланскі

макбет Це екранізація п'єси Вільяма Шекспіра. Фільм доволі кривавий та жорстокий, що більшість кінокритиків пов'язують із особистою трагедію в житті режисера. Адже «Макбет» став першим фільмом Поланскі після страшного вбивства його дружини бандою Менсона. «Макбет» — це історія про шотландського короля, небезпечну надмірну жагу до влади та зраду.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також