Валерій Бруханський, підприємець:
— Зараз працювати у ресторанному бізнесі доволі складно. По-перше, усі наші постійні клієнти зараз або воюють, або виїхали за кордон. Війна породила й іншу проблему — дуже важко знайти кваліфікованих працівників. Якщо у вас хороший ресторан, то кухня та рівень обслуги мають відповідати цим критеріям. Але зараз багато хороших працівників теж виїхали за кордон, а наймати на роботу випадкових людей не дуже добре, бо це, так чи інакше, впливає на якість сервісу. По-третє, ніхто не знає, що буде завтра. У державі склалася важка ситуація для ведення бізнесу. Заробітків більше не стає, а податки лише зростають. Через сукупність усіх цих причин ми були змушені закрити наше кафе. Спочатку була думка продати заклад. Навіть надійшли доволі хороші пропозиції. Але в останній момент я від продажу відмовився, бо «Le Grand Cafe» для мене — це щось рідне. Я справді вкладав душу в цей заклад. Тому вирішив взяти невелику перерву. Якщо цю справу продовжимо не ми з дружиною, то це зроблять наші діти.
Відверто кажучи, у нас був класичний хороший ресторан. На мою думку, в Рівному більше таких немає. Можливо, концепція нашого закладу сама по собі трохи уже застаріла. Бо я бачу, що у Рівному навіть під час війни з’являються нові заклади. Також знаю заклади, де завжди повно відвідувачів. Іншими словами, будемо сідати, аналізувати ситуацію та думати. Однак можу вам точно сказати, що ми робитимемо усе можливе, щоб «Le Grand Cafe» не припинило свого існування.
Богдан СЛОНЕЦЬ





