Клопотенко хоче вирощувати на Рівненщині овочі

2394 0

Ми у соцмережах:

Клопотенко хоче вирощувати на Рівненщині овочі

Відомий кухар та автор шкільного меню Євген Клопотенко планує створити ферму, де буде вирощувати натурпродукти під власною маркою. І відкрити її він збирається саме на Рівненщині, бо йому сподобалася місцевість, а ще — дружить зі студентських років з Віталієм Ковалем, нинішнім головою ОВА. Конкретну ділянку під майбутній агробізнес і що саме будуть вирощувати на фермі поки не називають.

Про свої наміри фудблогер Євген Клопотенко розказав у соцмережах і знайшов чимало однодумців, які вже просяться до нього на роботу і дають поради, як краще зберігати врожай:

— Мій потяг до землі посилився неймовірно. Чотири роки я йшов до того, щоб зробити власну ферму. Ну, як йшов… Просто багато думав про це. І думка, що я можу на українській землі вирощувати українські продукти, сильно мені подобалася...

Коли я дозрів до певних дій, нас всіх поглинула війна. І з одного боку, таким займатися взагалі не на часі. Бо треба гроші вкласти, вирощування розвинути, там величезна праця та інші детальки, які не є гнучкими і потребують часу. А з іншого боку: коли, як не зараз? Бо війна, нам треба вирощувати їжу у більших об’ємах, щоб забезпечити як мінімум себе продуктами, як максимум — допомогти країні. І стримувати цей порив я не можу. Мені потрібно щось вирощувати. Вже знайшов господарство з теплицями за допомогою Віталія Коваля. Напевно, зроблю спробу працювати на землі.

Віталій Коваль, керівник обласної військової адміністрації:

— Євген в черговий раз приїхав на Рівненщину... Ми йому показали безкраї простори, він високо оцінює потенціал і хоче саме на Рівненщині відкрити ферму. Поки що місце не визначено, але точно енергетика, земля і атмосфера Рівненщини йому дуже подобається і він хоче започаткувати власний бізнес з вирощування. Ідея в тому, щоб вирощувати натуральні продукти і повністю продовжити лінійку в ресторанах, на ринку, щоб це був наш український продукт.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також