Коли підводить контрацепція?

153 0

Ми у соцмережах:

Коли підводить контрацепція?

Усвідомлена контрацепція є одним із найефективніших способів запобігання небажаній вагітності. На щастя, у наш час величезний вибір способів такого захисту, завдяки чому кожна жінка може підібрати оптимальний для себе. Але буває, що контрацепція підводить. Цікавим питанням залишається симптоми вагітності. Зараз ми поговоримо про те, чому таке відбувається і як не опинитися в такій ситуації.

Чому контрацепція може бути неефективною?

Перша можлива причина - помилка у виборі способу контрацепції. Кожен спосіб має свій рівень ефективності, і при виборі методу з низьким рівнем, ризик завагітніти зростає. Деякі методи необхідно комбінувати для максимальної надійності. Якщо жінка про це не знає, то може зіткнутися з небажаними наслідками. Тому обізнаність у цьому питанні вкрай важлива.

Нерідко вагітність настає, навіть якщо пара оберігається через непередбачувані обставини або неправильне використання контрацептивів.

Наприклад, бар'єрна контрацепція може виявитися неефективною в разі пошкодження презерватива механічним шляхом або внаслідок використання змазки на основі вазеліну, який руйнує структуру латексу.

Неправильно підібраний гормональний контрацептив також може не захистити від вагітності. У випадку з гормональною контрацепцією важлива регулярність прийому таблеток. Пропуск також може призвести до вагітності.

Навіть такий надійний спосіб як внутрішньоматкова спіраль часом підводить. Причиною може стати некомпетентність гінеколога під час її встановлення, або ж вихід терміну придатності. Ще одна можлива причина - порушення правил використання спіралі. Жінкам після її встановлення не рекомендується займатися інтенсивними фізичними навантаженнями, оскільки спіраль може зміститися.

Ще один нюанс, який важко передбачити - вплив їжі та медикаментів. Наприклад, гормональні препарати втрачають свою ефективність, якщо приймати їх під час проходження курсу антибіотикотерапії. Крім того, деякі продукти, такі як грейпфрути, нейтралізують ефект від гормональної контрацепції. Не спрацювати таблетки можуть і в разі проблем із кишечником - тоді гормонам просто ніде буде всмоктуватися, і вони не зможуть справити потрібний ефект.

Який висновок можна зробити з вищеописаного? По-перше, вкрай важливо відповідально поставитися до вибору методу контрацепції. По-друге, слід проконсультуватися з компетентним гінекологом, перш ніж робити вибір. По-третє, необхідно уважно вивчити всі умови і протипоказання під час використання контрацептива, після чого ретельно їх дотримуватися. У такому разі ризик неефективності обраного методу контрацепції зведеться до мінімуму.

Щоб отримати професійну консультацію, здати необхідні аналізи і зробити оптимальний вибір. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також