Коли у Рівному працюватиме евакуатор?

1444 0

Ми у соцмережах:

У неділю через неправильно припарковані автомобілі рятувальники не змогли доїхати на виклик про пожежу до багатоповерхівки на вулиці Коновальця у Рівному — через подвір'я довелося йти пішки.

У Києві вже другий рік працюють евакуатори, які забирають авто, що припарковані у недозволених місцях. Ці евакуатори стали справжнім кошмаром для водіїв, які не знаходять своїх авто там, де їх залишили. Аби забрати машину зі штрафмайданчика, слід заплатити понад 1500 гривень і витратити купу часу. Чи буде так само у Рівному? І як взагалі влада збирається вирішувати проблему паркування у центрі міста?

Андрій Пасічник, очільник муніципальної варти Рівного:

Нова редакція Кодексу про адміністративні правопорушення передбачає, що штрафи можуть накладати особи, яких уповноважила місцева влада. Йдеться про зміни, які були внесені у статтю 219 Кодексу про адміністративні правопорушення. Оскільки у нашому департаменті працюватимуть інспектори з паркування, то саме вони цим займатимуться.

Ми не придумали нічого нового, а використовуємо позитивний досвід інших міст. Зокрема, так уже робить Львів, Івано-Франківськ і Тернопіль. Закупимо планшети, на які інспектори завдяки фотознімкам фіксуватимуть порушення. Загалом фотографій неправильно припаркованого автомобіля потрібно буде зробити кілька: середу, ззаду, щоб було видно номерний знак. Якщо буде така можливість, то потрібне ще фото автомобіля біля знака, який забороняє паркування на цій території.  Якщо автомобіль з вулиці вилучатимуть, то його поміщатимуть на спеціальну стоянку. Робитимуть це за допомогою евакуатора, який придбають для ШЕУ. 

Дмитро Котляров, головний архітектор Рівного:

На мою думку, багато парковок у центральній частині міста робити не потрібно. Це лише погіршуватиме транспортну ситуацію. Кількість автомобільного транспорту в рази збільшується саме у тих місцях, де облаштовано парковки.

Також люди мають зняти рожеві окуляри. Ніхто не збирається будувати у Рівному багаторівневі паркінги. Поки що закон не забороняє залишати автомобілі на газонах. Якщо таке можна робити, ніхто не їхатиме на парковку, щоб там за плату залишити своє авто.

Разом із тим, дуже неправильним та утопічним є твердження, що місто зобов’язане забезпечити власника автомобіля місцем для парковки. З економічної точки зору, для міста приватний автомобільний транспорт є злом. Розрахунки свідчать, що для облаштування одного паркомісця потрібно 20 кв. м. землі. На такій ділянці у Рівному можна розташувати кіоск з вуличною їжею. Не забувайте, що місто може здавати таке місце в оренду бізнесменам і для інших потреб. І це пряма вигода для бюджету. Однак чомусь люди думають, якщо вони купили автомобіль, то місто їм зобов’язане облаштувати паркомісця. Причому зробити це треба саме в тому місці, де їм потрібно. Слід розуміти, що місто їм нічого не винне. Це можна порівняти з наступною ситуацією. Наприклад, коли я купую піаніно, то я не приходжу до міської ради та не вимагаю додати мені житлової площі, щоб було де це піаніно поставити.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також