Коли випустять «Пустого»?

2260 0

Ми у соцмережах:

Коли випустять «Пустого»?

Вчора міський суд Рівного, під головуванням Євгена Сидорука, відправив до слідчого ізолятора Віктора Пустинського, більш відомого за прізвиськом «Пустой». Затриманий офіційно вважався підприємцем, а насправді займався «силовим бізнесом» — залякував громадян підпалами авто та підкиданням на подвір’я бойових гранат. Серед клієнтів «Пустого» був і Петро Денисюк — голова міського суду отримав від нього гранату у лютому цього року. У суді Віктор Пустинський зізнався у низці підпалів і не заперечував проти того, щоб побути два місяці під замком у СІЗО. Зазвичай подібні гучні справи у нас згодом розвалюються, і підозрювані виходять на свободу раніше за термін, передбачений відповідною статтею Кримінального кодексу. У тому, що із «Пустим» буде так само, немає жодних сумнівів. Може статися і так, що випускатиме його той самий Петро Денисюк. Питання лише в тому, коли саме це станеться. Про все інше нам не скажуть — і це добре. Бо клієнти «Пустого» спілкуються між собою в основному підпалами машин та вибухами гранат. Нам воно треба?

Затримали Віктора Пустинського 16 грудня, одразу після того як на вулиці Шопена у Рівному вночі згоріла «Тойота» колишнього депутата міськради Андрія Остапчука. Після обшуків Пустинського запідозрили у причетності до щонайменше ще трьох злочинів, у тому числі до замаху на суддю Денисюка. Поліцейські знайшли у затриманого список осіб, щодо яких було вчинено злочини або планувалося це зробити — у списку були відомі у Рівному бізнесмени та чиновники. В тому числі Петро Денисюк.

Окрім списку, в гаражі на вулиці Курчатова, яким користувався затриманий, поліція знайшла 70 корпусів гранат і запалів до них, 27 електродетонаторів, 6 тротилових шашок, 4,5 кг тротилу, 2 кг пластиду, один саморобний радіокерований вибуховий пристрій, 39 гранат, один гранатомет, 16 пістолетів, 5 револьверів, 4 пістолети-кулемети, 8 автоматів Калашникова, 5 гвинтівок.

Офіційно Віктор Пустинський з 2012 року є підприємцем, який працює з нерухомістю. З 2016 року, за даними держреєстру, він ще й власник та директор ПП «Корець гранітний», яке займається видобуванням каміння, вапняку та працює у сфері торгівлі.

Про іншу сторону життя «Пустого» заговорили вперше влітку 2016 року. Тоді його звинуватили у побитті учасника бойових дій. Тодішній координатор «Дії» на Рівненщині Роман Коваль написав у Facebook, що «Пустой» бив ветерана по голові, розрізав майку з написом «Правий сектор» та зняв з руки перстень у формі тризуба. Тоді ж Роман Коваль написав, що «Пустой» працює охоронцем у нічному клубі «Лагуна». За даними сайту Судової влади, справу за звинуваченням у побитті проти Віктора Пустинського до суду не передавали. Проте з минулого року Рівненський міський суд розглядає справу про незаконне зберігання ним зброї — захищає Пустинського у цій справі адвокат Микола Редзель. А за «свіжі» справи — про підпал авто та зберігання зброї, взявся адвокат Сергій Косів.

— Я машини палив поганим людям, — заявив у суді Пустинський. — Вони усі винні у тому, що обманювали і крали. Я чоловік військовий, служив у французькому «Легіоні». Тому був і замовником, і виконавцем. Адже наші суди відпускають негідників. За гроші ті вирішують усі свої справи з прокурорами та суддями, уникаючи відповідальності. Зброя уся моя, вона була потрібна мені для самооборони.

Окрім цього, Пустинський вимагав замінити «кишенькового прокурора» Романа Урбановича. Спочатку суддя відхилив клопотання підозрюваного, проте згодом передумав — місце Урбановича зайняла його колега Поліна Демчук, яка швидко приїхала, реагуючи на дзвінок із суду.

Слідство просило залишити Віктора Пустинського під вартою, бо є вірогідність, що він знищить докази. Досі тривають пошуки суміші, використавши яку той підпалив автомобіль підприємця. Окрім цього, є й інші об’єкти, на яких ще не проходили обшуки.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також