Суд скасував нічний домашній арешт для митника

1169 0

Ми у соцмережах:

Суд скасував нічний домашній арешт для митника

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду (ВАКС) скасувала нічний домашній арешт для заступника начальника Київської міської митниці ДФС Сергія Тупальського, екскандидата в народні депутати України по 156-му виборчому окрузі на Рівненщині, в причетності до незаконної схеми з розмитнення імпортованих товарів.

- За результатами судового розгляду колегія суддів вирішила скасувати запобіжний захід підозрюваному у вигляді домашнього арешту в нічний час доби та відмовити детективам Національного антикорупційного бюро України в задоволенні клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, - повідомляє  interfax.com.ua  з посиланням на пресслужбу ВАКС.

Нагадаємо, що 26 листопада співробітники НАБУ і САП затримали десятьох осіб за підозрою в злочинах, пов'язаних із порушенням митного законодавства. Серед них - семеро співробітників органів митного контролю. Заступник начальника Київської міської митниці ДФС Сергій Тупальський у Facebook повідомив, що в нього вдома відбуваються обшуки.

За припущеннями ЗМІ, обшуки та затримання пов'язані зі "справою Альперіна".

Увечері того самого дня президент України Володимир Зеленський на своїй сторінці у Facebook повідомив, що під час спеціальної операції з виявлення корупціонерів на митниці втік один із фігурантів справи, підприємець Вадим Альперін.

- Під час спеціальної операції з виявлення корупціонерів навколо й безпосередньо на митниці від правоохоронців утік пан Альперін, якого вважають одним із хрещених батьків контрабанди в Україну. Однак далеко він не добіг - кордони надійно перекриті, отже, Вадим Альперін ховається десь у країні, - написав президент.

Він закликав усіх допомогти з пошуками зловмисника та повідомляти наявну інформацію про його місцеперебування на гарячу лінію НАБУ.

Через певний час Андрій Федур, який є адвокатом оголошеного в розшук Альперіна, написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook, що його клієнт 27 листопада прийде на допит до САП.

27 листопада детективи НАБУ повідомили про підозру десятьом фігурантам справи. Того самого дня було затримано Альперіна, котрий прийшов до САП. 28 листопада йому вручили повідомлення про підозру.

29 листопада Вищий антикорупційний суд (ВАС) обрав Альперіну запобіжний захід у вигляді арешту, було призначено заставу розміром 70 млн грн. Того самого дня під нічний домашній арешт відправили Тупальського.

3 грудня Альперін вийшов із СІЗО, сплативши заставу. 

Читайте також: До екскандидата в нардепи прийшли сьогодні з обшуком  та Детективи НАБУ затримали митника, який родом з Рівненщини

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також