Колишній інвестор хоче, щоб йому доплатили за радіозавод

2074 0

Ми у соцмережах:

Колишній інвестор хоче, щоб йому доплатили за радіозавод

Колишній власник радіозаводу через суд вимагає від держави повернути йому понад 25 мільйонів гривень, які він заплатив у 2007 році за контрольний пакет акцій підприємства. Попереднє засідання у справі відбулося у четвер 18 січня у Господарському апеляційному суді Рівненської області.

Ігор Діонісьєв, адвокат товариства «Енергоінвест»:

— Держава отримала назад акції радіозаводу, які колись продала власнику. Тепер 25 мільйонів гривень, заплачених за акції, мають бути повернені. В жодній державі світу немає такого закону, який би дозволив державі отримати і акції, і гроші за них.

Під час попереднього слухання справи Ігор Боліщук, заступник начальника регіонального відділення Фонду державного майна, просив суддю не поспішати із розглядом цієї справи. Адже у судах є інші справи щодо радіозаводу, доведеного до банкрутства. Тому потрібно почекати до їхнього завершення, щоб бачити повну картину. Потім представники державної структури просили, аби цю справу розглядала колегія суддів. Однак суддя Господарського суду Віктор Марач усі ці клопотання відхилив. Тож відповідачі висловили судді недовіру. Суд виніс ухвалу про зупинення провадження у справі і передачу її до канцелярії для автоматизованого обрання судді, який буде продовжувати слухання справи. Дата наступного засідання ще не відома.

Того ж дня міський суд розглядав апеляцію Юрія Бойка, колишнього директора і власника радіозаводу, на рішення міської ради про виселення з території підприємства розплідника собак. Його адвокат Олег Зражевський переконував колегію суддів, що клітки і тибетські мастифи, яких розводять на території радіозаводу, — це власність семи юридичних та двох фізичних осіб. І серед них Юрія Бойка немає. Тому й не його робота демонтувати клітки та вивозити собак з території підприємства. Представник Рівненської міської ради, у чиїй власності перебуває земля під заводом, Андрій Мовчун надав суду копію виступу Юрія Бойка перед рівненськими депутатами. Там він публічно визнавав, що розплідник належить йому, та обіцяв його добровільно забрати. Колегія суддів відхилила апеляцію Бойка, а це означає, що клітки з собаками він усе ж має забрати.

Олена Ізотова, колишня працівниця радіозаводу:

— Мене шокує цинізм цих позовів. Колись радіозавод разом із обладнанням коштував майже 60 мільйонів гривень. За чотири роки усе це списали. Спеціально робилися збитки. Тепер же вони ще хочуть вкрасти 25 мільйонів у держави.

Іван Яремчук, начальник управління торгівлі Рівненської ОДА:

— Завод зараз представляє собою хороші приміщення з інфраструктурою. На тій території можна швидко розпочати виробництво. Уже є зацікавлення з боку інвестора обладнати там виробництво електроджгутів для автомобілів. Однак ні інвестор, ні представники влади не можуть потрапити на територію заводу через судову тяганину.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також